regény

Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései

Charlie kívülről szemléli a világot, s hagyja, hogy megtörténjenek vele a dolgok. Senkit nem akar megbántani, botladozik az életben, így aztán kissé zűrös minden körülötte. A szülei féltik, testvérei hol elviselik, hol dühösek rá. Főhősünk sokszor magányos...Stephen Chbosky a negyvenes évei elején jár, írónak, forgatókönyvírónak és filmrendezônek vallja magát. Az Egy különc srác feljegyzései az első regénye, melyből az író saját rendezésében(és a saját forgatókönyvével) film is készült, amelyet nálunk még nem mutattak be a mozik.

Tovább

B. D. Alíz: Legyünk nyitottak az új dolgokra, és tartsuk meg a barátainkat

A Hideg a víz című regény egy olyan izgalmas és szórakoztató történetet mesél el, amelyben a szerelem, a barátság és az önmegvalósítás kérdései mindenkit rácsodálkoztatnak saját életének rejtelmeire. A romantikus történetek hamarosan trilógiává fonódnak össze, és a szerző múltja, a jelen és a jövő összeolvad a lapokon, hogy egy teljes, elbűvölő világot teremtsen, amelybe az olvasók mélyen belemerülhetnek, és ahol a szereplők életre kelnek a lapokon.

Tovább

A tökéletes álrandi

Luc O’Donnell sajnos híres, még ha nem is önszántából. Még kiskorában váltak el zenész szülei. Apjával, akit sosem látott, hosszú éveket töltött el elvonókúrákon. Most azonban apja visszatért, és Luc a rivaldafény középpontjában találja magát. Egy rossz fotó már elég lehet a karrierjének végeztéhez. Luc abban bízik, hogy egy jófiú oldalán tudja helyrehozni hírnevét... Oliver Blackwood éppen ilyen. Ügyvéd, etikai okokból vegetáriánus és kerüli a botrányokat. Egyszerűen tökéletes partnerként tűnik Luc számára...

Tovább

Ehhez a klubhoz, nem mindenki szeretne tartozni!

Ellery Lloyd, amely írói álnév, A Klub című könyve bámulatosan kifinomultan tárja elénk a társadalmi elit zárt világát, ami egyszerre csillogó és sötét, vonzó és taszító. A sztori egy luxus szigeten, egy ultraexkluzív klubban játszódik, ahol a sztárok, a szuper gazdagok és a befolyásosok tartózkodnak, akik számára minden elérhető, kivéve a személyes biztonságuk. A világhírű színész, egy menő filmrendező, egy neves képzőművész és egy befutott műsorvezető külön vacsorára hivatalosak.

Tovább

Egy londoni dinasztia dicsőséges korszaka

Magyar cím: 
Savoy
Írta: 
Maxim Wahl

A Savoy szálloda az idők végtelen áramlásában kiemelkedően ragyogó épületként tündököl. Története a vendégszeretet és a kifinomultság útját követi, és mindig is a magas színvonalú szolgáltatás és a páratlan elegancia jegyében zajlott. A hotel sorsa évtizedek óta Sir Lawrence Wilder kezében van, aki a Savoynak összetéveszthetetlen arculatot adott. A családtörténet 1932-ben kezdődik, amikor a viharos és válságos időkben valamelyik családtagnak vezetnie kell a szállodát.

Tovább

Vérrel szemben – (majdnem) kémregény valóságos alapokon

A titkosszolgálati múlttal rendelkező Peter Schmalz hírszerzési és történelmi kiindulópontokra helyezett krimijében lélegzetelállítóan kapcsolódik egybe fikció és valóság, miközben a hidegháborús időszak számos meghatározó összecsapása és alakja életre kel: a közel-keleti harcoktól a csecsen háborút kísérő terrorcselekményekig; Hitler kedvenc kommandósától, Otto Skorzenytől egészen a Carlos, a Sakál néven elhíresült szélsőbaloldali merénylőig lehetünk tanúi az eseményeknek.

Tovább

A Trianon foglyai

Írta: 
John P. Drummer

A Trianon-küldetésben megismert szereplőink a sorsdöntő csatát győzelemre fordították, hőseink a múltban ragadtak. Kénytelenek megbarátkozni egy olyan korral, mely évszázadokkal jár saját koruk mögött. A folytatásregény ugyanazzal a sodró lendülettel és izgalommal vezeti tovább a történeten az olvasót, mint előzménykötete. Milyen aggasztó dilemmával szembesülnek a katonák, és találnak-e rá végül megoldást? Helyére kerül-e a történelem folyama, vagy újabb megpróbáltatások várnak a magyar nemzetre?

Tovább

Különleges történelmi sci-fi

Írta: 
John P. Drummer

Megmozgatja az olvasóközönséget a rendhagyó könyv, amely a Trianon 102. évfordulójára jelent meg. Szokatlan történelmi sci-fijében a szerző, J. P. Drummer igyekszik ellenpontozni a Trianon jelentette tragédiát. A regényben egy csapat katona korunkbeli haditechnikával felszerelkezve utazik vissza a múltba, a magyar történelem sorsfordító, tragikus pontjára – jóval Trianon előtt –, hogy ott katonai csapást mérve az eseményeknek teljesen új irányt szabjanak – olyat, amelyben Trianon soha nem történik meg.

Tovább

Wakandát a nők irányítják!

Magyar cím: 
Shuri

Shuri szerethető karaktere már kapott némi bemutatást a Fekete Párduc moziban, a regényben viszont ő az abszolút főszereplő! A lány a Fekete Párduc, T'Challa kishúga. Rendkívül tehetséges fegyvertervező, a tudomány és a technika specialistája. Rangját tekintve pedig hercegnő. Mindemellett lázadó tini is, aki azt szeretné, hogy végre komolyan vegyék és bevonják a családi beszélgetésekbe. Ebben a kalandos történetben úgy tűnik, hogy ő lesz az egyetlen, aki megmentheti Wakandát.

Tovább

Egy igazi magyar fantasy-regény: Magyar Bosszúállók

Írta: 
John P. Drummer

Vajon a magyar mitológia jól ismert lényei csupán mesék kitalált szereplői, vagy ma is köztünk élnek? Erre a kérdésre fűzi fel új, eredeti témájú regényét John P. Drummer magyar író. Egy budapesti építőipari alkalmazott egy nap döbbenten fedezi fel, hogy ő valójában az ősi magyar mitológiai lények egyike. Hamar kiderül az is, hogy nincs egyedül – kutatásba kezd, és nemsokára különleges képességű mondai lények egész csoportja szegődik mellé.

Tovább