Wakandát a nők irányítják!

Magyar cím: 
Shuri

Shuri szerethető karaktere már kapott némi bemutatást a Fekete Párduc moziban, a regényben viszont ő az abszolút főszereplő! A lány a Fekete Párduc, T'Challa kishúga. Rendkívül tehetséges fegyvertervező, a tudomány és a technika specialistája. Rangját tekintve pedig hercegnő. Mindemellett lázadó tini is, aki azt szeretné, hogy végre komolyan vegyék és bevonják a családi beszélgetésekbe. Ebben a kalandos történetben úgy tűnik, hogy ő lesz az egyetlen, aki megmentheti Wakandát.

Az olvasók bepillantást nyerhetnek Shuri gondolkodásmódjába; annak ellenére, hogy zseniális fiatal nő és hercegnő, bizonyítani vágyik, belefáradt abba, hogy naiv gyereknek tekintik. Stone dinamikus főszereplőt hoz létre, de emellett lehetőséget is kap arra, hogy a saját egyedi jogán boldoguljon. Küldetése Kenyába, Londonba és azon túl is elviszi, de képes lesz-e időben megmenteni a szent gyógynövényt, és segíteni bátyjának, hogy király maradjon?

Stone kitalált egy zseniális új Marvel-történetet, amely mind a Marvel-rajongók, mind a fiatal felnőttek számára jól jön, akiket ez az új regény megcéloz. Shuri egy szerethető karakter, aki megbirkózik a tinédzser lét minden valós problémájával, valamint a hercegnő és a briliáns tudományos elme miatti nyomással. Az író mestere annak a művészetnek, hogy beengedje az olvasót Shuri zseniális és gyakran túlzsúfolt elméjébe. Egyes esetekben úgy tűnik, mintha az írás mindenütt ott lenne, és egy teljesen új gondolat követi újra és újra az előző, nem kapcsolódó gondolatot. Bár első pillantásra ez kissé hanyagnak tűnik, valójában ez egy kreatív módja annak, hogy az olvasót egy fiatal és néha szétszórt zseni fejébe helyezze.
Maga a történet nagyon jól értelmezhető. Ez inkább a karakterekről szól, és kevésbé a rendkívül összetett és közkedvelt Marvel-univerzumról. Gyorsan halad egyik lapról a másikra, és még a rajongók által kedvelt Marvel karaktereket is szerepelteti, ami biztosan tetszeni fog a képregényrajongóknak.

Összességében a regény diadalmas történet egy szeretetre méltó tinédzserről, aki képes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, annak ellenére, hogy a körülötte lévők figyelmen kívül hagyják és alulértékelik. Nagyon szórakoztató Marvel-történet, amely az ismert és szeretett univerzumba juttatja az olvasókat. A legfontosabb azonban, hogy egy olyan karakterre helyezi a hangsúlyt, aki minden bizonnyal még nagyon sokra viszi a Wakandában!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)