Könyv

Olvasni jó és hasznos időtöltés, bemutatjuk az általunk fontosnak vélt könyveket, kiemelve a hazai szerzőket.

A Drága édesanyám belepillantás az anyaság mélységeibe, ahol az édesanya egyetlen lélegzettel megváltoztat mindent. Különleges személyek, akiknek szeretete felülmúlhatatlan és akik minden kihívással szemben kiállnak gyermekeik mellett. Ők azok, akik életeket formálnak és örök emlékeket hagynak maguk után. Ez a 208 oldalas novellaválogatás róluk és nekik szól.

5

A hazánkban több mint három évtizede hódító brit sorozat, a Csengetett, Mylord? egyedi világába lépve egy olyan kalandra indulhatunk, köszönhetően a szerzőnek: Boromisza Istvánnak, melyben az 1920-as évek Angliája, az arisztokrácia és a cselédség kavarogó mindennapjai szőtték át a vidám angol humor szellemében. Generációk számára nyújtottak már önfeledt pillanatokat ezek a történetek. Az először világszerte megjelenő interaktív enciklopédia, mely a Csengetett, Mylord?...

5

Az antikvitás iránt érdeklődő olvasó egy különleges utazásra indulhat, ha a kezébe veszi Kertész István legújabb könyvét, amelyben ókori görög ikonok lenyűgöző életútjai elevenednek meg 300 oldalon és színes képekkel illusztrálva. Ezek a férfiak, akik különféle sorsokat jártak végig a politika ösvényein, bátran néztek szembe kihívásaikkal és következetesen járták életútjukat, még ha a tragikus végzet sem mindig kímélte őket.

5

Légrádi Gergely új regénye egy anya és fia elbeszélésén keresztül enged betekintést egy csonka család történetébe. A kétszólamú regényben az anyát és a fiát kísérhetjük el az úton, amely során puzzle-szerűen derülnek ki a traumák, vágyak, a miértek és a semmiségnek tűnő részletek, amelyek hol más megvilágításba helyezik, hol ellenpontozzák, hol elgondolkodtatnak minket, olvasókat arról, ami számtalanszor megtörtént már velünk gyerekként, majd felnőttként.

5

A népszerű történelmi sci-fi író, John P. Drummer, most egy új, izgalmas novelláskötettel lepte meg rajongóit, miután hatalmas sikert aratott A Trianon-küldetés című művével. Az új kötetben 13+1 lenyűgöző novella található, beleértve a szerző barátjának egy történetét is. A kötetben helyet kapnak Drummer korábbi rövidebb novellái is, valamint új, hosszabb írások is, melyek különböző műfajokban engedik szabadjára a szerző fantáziáját.

5

Dani szívét a karácsony évszaka ragadja meg leginkább, ám az idei ünnep nem ígérkezik fényesnek. Nemcsak azért, mert a barátja hátat fordított neki, hanem mert nehezére esik bevallani a családjának, hogy nincs társa a karácsonyi vacsorához. Nincs más megoldás, fiút kell találnia az ünnepre, még ha kamubarát is az illető. Rácz-Stefán Tibor új regénye remek ajándék a fa alá. Valósághű történet, ami magával húz!

5

Tina Turner ebben a szellemírók által megírt őszinte memoárban bemutatja lenyűgöző karrierjét és megpróbáltatásokkal teli magánéletét. A Tennessee állambeli Nutbushban eltöltött korai éveitől kezdve Ike Turner melletti hírnévvé válásáig az 1980-as években, és az utána elért fenomenális sikereiig Tina őszintén felülvizsgálja életét, a legsötétebb óráktól a legboldogabb pillanatokig. A My Love Story - Az én Love Storym egy lobbanékony és inspiráló történet a nőről, aki meg...

5

Náray Tamás trilógiája (eddig két kötet jelent meg) egy lenyűgöző, kalandokban gazdag utazásra hívja az olvasóját. Ebben a történetben olyan eseményekbe kapunk betekintést, melyek visszarepítenek minket a 20. század megrázó történelmi pillanataiba. A sorok között az élet kihívásairól, az emberi lélek működéséről és a kapcsolatok bonyolultságáról szóló mély gondolatok elevenednek meg.

5

Alföldi Róbert évtizedek óta meghatározó alakja a magyar kulturális életnek. Mint színész, rendező és színházigazgató, ő az egyik legkiemelkedőbb és legtartalmasabb művész a hazai színtéren. Bár sokan „celebnek” tartják (bár ő maga tagadja ezt a címet), Alföldi a magyar művészeti élet egyik legmegbízhatóbb és folyamatosan népszerű alakja. A kötetben Csáki Judit színházkritikus faggatja az előadóművész személyes és szakmai múltjáról, jelenéről, színészi és rendezői identitásáról, valamint...

5

A könyv lapjain felbukkan a jelenleg is rendkívül aktuális ukrajnai háború, Frei Tamás fiktív történetében Amerika továbbra is szilárdan áll Ukrajna mellett, míg Kína támogatja Putyint. Az ukrán konfliktus, ami már évek óta húzódik, holtpontra ért, és egyik fél sem tudja legyőzni a másikat. Az egész világ aggódva követi a történéseket. Minden jelezni látszik, hogy az ukrán tragédiának csak egyféleképpen lehet véget vetni, és Putyint csak egy dolog képes megállítani: egy puccs...

5