Könyv

Olvasni jó és hasznos időtöltés, bemutatjuk az általunk fontosnak vélt könyveket, kiemelve a hazai szerzőket.

A szerző új története magával ragadja az olvasót, hiszen, ha valakit elveszítünk, akkor a hiánya mindig kísérteni fog és néha a depresszióba vagy ahogy hősünk, Luke is teszi, az italhoz menekülünk. A Ghost of you főhőse, Luke Morgen a húszas évei közepén járó népszerű zenész, aki a barátaival alapított zenekarban énekes és basszusgitáros. A karrierje csúcsán lévő fiatalember úgy látja, hogy az élete romokban hever, ezért leendő felesége kérésére felkeres egy pszichológust....

5

Bander Anita második krimi könyve betekintést enged egy norvég kisváros mindennapjaiba, egy nyomozó munkájába, valamint egy sorozatgyilkos elméjébe. A krimi nemcsak izgalmakat, de meglepő fordulatokat is rejt, amik a könyv végén kerülnek felszínre. Történetünk főszereplője a nyugdíjba készülő André Balke nyomozó, aki kitartó munkája által göngyölíti fel a szálakat a nyomozás során.

5

A mára kultuszkönyvvé vált Budapest Könyv 25 éve jelent meg először. A városportré és -kalauz Budapest régi és új arcait egyaránt igyekszik ismertetni, 507 oldalon. Az érdeklődőket bevezeti az építészettörténetbe, a vizuális és kulináris tudományokba és sok minden másba. Az átdolgozott kiadást a már megszokott háromdimenziós térképek mellett számos alaprajz egészíti ki, fotók és QR-kód, melyek összekötik az internet és a mozgóképek világát.

5

A kiadó a legjobbkor időzítette a fantasy-regény megjelenítését, hiszen hamarosan indul a Percy Jackson sorozat a Disney +-on. Percy sajátos stílusában elmesélve szó lesz a világ teremtéséről, majd az ókori isteneket ismerhetjük meg teljes részletességgel: Apollóntól Zeuszig. Percy egyáltalán nem fogja vissza magát ezen a különleges „történelemórán”. Aki szereti a horrort, a vérfürdőt, a hazugságokat, a lopást, az ármánykodást és a kannibalizmust, annak tetszeni fog a rémtettek aranykora.

5

A népszerű Keanu Reeves több mint színész: jelenség. Egyszerre vagány akciósztár (pl.: Mátrix és John Wick-filmek), dögös férfi, akit a People magazin az „internet pasijának” hívott, a klasszikus motorok kedvelője, kis példányszámú művészeti albumok kiadója, egy valódi legenda. Aki megszegi a 21. századi hírességekre vonatkozó valamennyi szabályt. Alex Pappademas megpróbálja első portrékönyvében megfejteni a Keanu-jelenséget, annak ellenére, hogy csak egyszer készített vele interjút és a...

5

A képlet c. könyvben egy szabadságszerető kutatómérnök és csapatának viszontagságait követhetjük nyomon a bankok és a politika becstelen világában. A hősök szembeszállnak az összeomló világrend hozadékaival, és még tovább menve – egy rejtélyes képlet segítségével – egyenesen létünk értelmét és a világ titkait fedik fel. A kód című könyv szerzőjének új regénye bemutatja, mi várhat ránk a jelenlegi világrend összeomlását követően, miközben válaszokat keres létezésünk és a...

5

Vajon Superman a legnagyobb hős? Honnan származik Wonder Woman? Kik Batman szövetségesei? Kik öltötték már fel a Zöld Íjász-jelmezt? Kik tartoznak az Igazság Ligájába? Ezekre és még rengeteg másik kérdésre megkapjuk a választ ebből a DC Comics-szakértők által írt, 216 oldalas képes kiadványból, amelyben több mint 200 lenyűgöző karakterrel és szuperhőscsapattal találkozhatunk, többek közt Batmannel, Harley Quinnel, Rébusszal a Shazam-családdal és az Igazság Ligájával.

5

Bicsérdy Béla a 20. századi magyar társadalomtörténet egyik legkülönlegesebb, valamint legmisztikusabb alakja. A többek között vegetáriánus nyerskosztot és a rendszeres böjtölést is népszerűsítő izomkolosszus a húszas évek leghíresebb közéleti személyiségei közé tartozott a Kárpát-medencében. Napjainkban már csak nagyon kevesen akadnak, akik hallottak a még három-négy évtizeddel ezelőtt is széles körben ismert életmódreformerről. A róla szóló könyv abszolút hiánypótló.

5

Mi a közös Geszti Péter, Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Balázs Klári, Szabó Győző és Miklósa Erika életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált. Ezt a helyzetet, és rajta keresztül jól ismert magyar művészek, élsportolók, közéleti személyiségek életét mutatja be a vers szerzőjével párhuzamban Lutter Imre könyve, amelynek középpontjában a szeretet témája áll.

5

A párkapcsolat nem játék, még akkor sem, ha egyesek úgy tekintenek rá. A játékok azt sugallják, hogy nem veszed komolyan az egészet, illetve vannak benne nyertesek és vesztesek. Valódi embereket érint, valódi érzelmekkel. A szerző, Száraz Gábor 10 éve kutatja a boldog párkapcsolatok titkát, és célja ezzel a 115 oldalas kiadvánnyal, hogy közérthető, hétköznapi nyelven, egyfajta kalauzként szolgáljon az emberi kapcsolatok bonyolult labirintusában. A tanácsokat betartva mindenki tudni fogja,...

4.5