Könyv

Olvasni jó és hasznos időtöltés, bemutatjuk az általunk fontosnak vélt könyveket, kiemelve a hazai szerzőket.

Érdemes beleolvasni Sáfrán Judit legújabb regényébe, Az írisz áldozatába, amely az Örökölt királyság duológia lebilincselő befejező része! Ez a fantasy regény tele van izgalommal és feszültséggel, és elvezet a sötét titkok, természetfeletti erők és elfeledett emlékek rejtelmeibe.

5

Egy kínai tudós nyomtalan eltűnése, rejtélyes hangok a Jeges-tenger jégtakarója alól, és egy lehetséges áruló az amerikai hírszerzésben – ezek a kihívások várnak Jack Ryan elnökre, Tom Clancy #1 New York Times bestsellersorozatának legújabb kötetében, melyet Marc Cameron írt, miután Tom Clancy 2013-ban elhunyt. A Sárkány árnyéka 2020-ban jelent meg először az Egyesült Államokban.

5

Sam Wasson írása ugyanolyan lendületes, mint Coppola művészete. A nem kifejezetten életrajzi könyv beszélgetések, visszaemlékezések és interjúk mozaikjaiból épül fel, melyek révén nemcsak a főszereplőről, hanem többek között George Lucasról, Martin Scorseséről és Steven Spielbergről is sokat megtudhatunk. Az amerikai filmkészítés közel hatvan évébe nyerhetünk bepillantást. Filmrajingóknak letehetetlen olvasmány!

4

A Bakancslista - Irány a Balaton! izgalmas kötet több mint 150 kalandot és élményt rejt minden évszakban! Tavasszal tulipánt szedhetünk, nyáron a napsütötte partokon és a robogó vízi járműveken találjuk meg a boldogságot. Ősszel az égbolt csodáin gyönyörködünk, míg télen a barlangok rejtelmeiben vagy a havas tájak ölelésében pihenhetünk. A Balaton mindig tartogat valamit! Ebben a színpompás kötetben a szerző, Illés Andrea jóvoltából inspirálódhatunk utazásra és feltöltődésre...

5

Miért kedvelik az olvasók az e-könyveket? Azért, mert könnyen hozzáférhetők, könnyen szállíthatók, környezetbarát megoldást nyújtanak és nem foglalnak sok helyet a könyvespolcon. Magyarországon már elérhető a Bookmate, ami az egyik legnagyobb e-könyv és hangoskönyv szolgáltató katalógusával rendelkezik a világon. A felhasználók havi fix előfizetésért korlátlanul válogathatnak a több millió cím között.

5

A Hideg a víz című regény egy olyan izgalmas és szórakoztató történetet mesél el, amelyben a szerelem, a barátság és az önmegvalósítás kérdései mindenkit rácsodálkoztatnak saját életének rejtelmeire. A romantikus történetek hamarosan trilógiává fonódnak össze, és a szerző múltja, a jelen és a jövő összeolvad a lapokon, hogy egy teljes, elbűvölő világot teremtsen, amelybe az olvasók mélyen belemerülhetnek, és ahol a szereplők életre kelnek a lapokon.

5

A Savoy folytatása 1936-ban veszi fel a szálat. Violet, a tekintélyes és jómódú Savoy család örököseként átveszi nagyapja feladatát, és igazgatónőként a Hotel Savoy vezetésébe kezd. A fiatal, független nő mindig is szabad írói életre vágyott, így a soha véget nem érő hétköznapi teendők és a sokakért vállalt felelősség súlyos teherként nehezedik rá. Emberpróbáló helyzetét az önvád szinte elviselhetetlenné teszi: bűntudat kínozza amiatt, hogy szeretője, John az öngyilkosságba...

5

A Drága édesanyám belepillantás az anyaság mélységeibe, ahol az édesanya egyetlen lélegzettel megváltoztat mindent. Különleges személyek, akiknek szeretete felülmúlhatatlan és akik minden kihívással szemben kiállnak gyermekeik mellett. Ők azok, akik életeket formálnak és örök emlékeket hagynak maguk után. Ez a 208 oldalas novellaválogatás róluk és nekik szól.

5

A hazánkban több mint három évtizede hódító brit sorozat, a Csengetett, Mylord? egyedi világába lépve egy olyan kalandra indulhatunk, köszönhetően a szerzőnek: Boromisza Istvánnak, melyben az 1920-as évek Angliája, az arisztokrácia és a cselédség kavarogó mindennapjai szőtték át a vidám angol humor szellemében. Generációk számára nyújtottak már önfeledt pillanatokat ezek a történetek. Az először világszerte megjelenő interaktív enciklopédia, mely a Csengetett, Mylord?...

5

Az antikvitás iránt érdeklődő olvasó egy különleges utazásra indulhat, ha a kezébe veszi Kertész István legújabb könyvét, amelyben ókori görög ikonok lenyűgöző életútjai elevenednek meg 300 oldalon és színes képekkel illusztrálva. Ezek a férfiak, akik különféle sorsokat jártak végig a politika ösvényein, bátran néztek szembe kihívásaikkal és következetesen járták életútjukat, még ha a tragikus végzet sem mindig kímélte őket.

5