Színház

Elhozzuk olvasóinknak a legfontosabb színházi eseményeket, fesztiválokat, műfaji korlátok nélkül.

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkiemelkedőbb és legnépszerűbb darabja. Az ősbemutatója óta a klasszikusok közé emelkedett, és ez nem véletlen: egyaránt mélyen elgondolkodtató és kritikus szemléletű a társadalmi képmutatás és az emberi naivitás kapcsán, miközben szórakoztató, szellemes és izgalmas, rengeteg slágerrel fűszerezve. Most a Magyar Színház színpadán tekinthető egy kiváló szereposztásban!

5

Bradley Jaden, a West End színpadi sztárja, most először látogat el saját koncertkörútjával Budapestre, hogy feledhetetlen élményt nyújtson rajongóinak. Trieszt, New York és London után június 18-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon fog színpadi varázslatot teremteni egy exkluzív koncerttel. A világhírű művész olyan musical produkciókban nyújtott alakításokat, amelyek örökre beírták a nevét a színházi élet nagykönyvébe. Most pedig, mint az egyik legelismertebb brit...

5

Öt művészeti iskola diákjainak összefogásával készül előadás John Kander és Fred Ebb kultikus musicaljéből, a Cabaret-ból. A darabot Csáki Benedek, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves fizikai színházi rendezőhallgatója állítja színpadra a debreceni oDEon Színházban. Az alkotók ezután szeretnék megmutatni az előadást a budapesti közönségnek is, így terveik szerint ősszel tartanak egy fővárosi premiert is.

5

Izgalmas és látványos lesz Frank Wildhorn Carmen című musicalje a Budapesti Operettszínházban. A világhírű zeneszerzőnek az örök nő szenvedélyességét középpontba állító, varázslatos darabja először látható hazánkban. A várva várt hazai ősbemutatót hármas szereposztással és Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas, Honthy-díjas színházi alkotó rendezésében láthatjuk majd. Érdekesség, hogy a különleges előadásban Luis Eduardo Castagno gitárművész is szerepel.

5

Tombol az erény fergeteges bohózatban - Hét szereplő, szerelem, pénz, botrány és kavarodás van jelen. Jean de Létraz leghíresebb vígjátékát Simon Kornél rendezte és a Veres 1 Színház előadásában látható, legközelebb május 24-én Budapesten, a Ram Art Színházban. Kálid Artúr, Zorgel Enikő, Janza Kata, Bacsa Ildikó, Beleznay Endre, Pásztor Tibor, Fésűs Nelly, Csáki Edina és Janik László főszereplésével. A darab egy különleges és inspiráló mű, melyben az erény és az erkölcs...

5

Az 1989-es Oscar-díjas filmklasszikus, amelyet Tom Schulman írt, most színpadi változatban tér vissza, a Kultúrbrigád bemutatásában az újpesti Kult13-ban. A Vidovszky György által rendezett előadás számtalan szakmai és kritikai díjjal elismert, és különösen a fiataloknak szóló drámák terén kiváló szakértő.

5

A Margitszigeti Szabadtéri Színház idei szezonjának kiemelt eseménye Andrew Lloyd Webber zeneszerző és Tim Rice szövegíró egyik legsikeresebb és legnépszerűbb musicalje, az EVITA. A darab a Margitszigeti Színház és a Győri Nemzeti Színház közös produkciója, melynek bemutatója július 5-én lesz a Margitszigeten, valamint július 6-án is látható lesz majd más szereposztással. A főbb szerepekben: Horváth Mónika, Gadó Anita, Szemenyei János, Pesák Ádám, Csengeri Attila, Nagy...

5

A RaM-ArT Színházban tavasszal megtekinthető az Addams Family világát idéző show Király Béla rendezésében. A Bizarre! The Show című produkcióban népszerű musicaldalok és ismert popslágerek szólnak majd, miközben a nézőket egy kísértetkastély varázslatos világába repítik. Az előadás egy álom és valóság határán egyensúlyozva kínál lélegzetelállító revüt olyan szólisták közreműködésével, mint Freddie, Füredi Nikolett, Sári Évi, Fejes Szandra vagy Dér Heni.

5

Az Egyedül nem megy című előadásban Murányi Tünde, Szarvas Anna, Borbély Richárd, Telekes Péter, Csákvári Krisztián, Kocsis Dénes és Hajós Szilárd lépnek színpadra. A darab alapját Presser Gábor "Presser könyve" című művének egyes részletei adják, melyet Vajda Katalin adaptált és Simon Kornél rendezett. Az előadás szórakoztató, elgondolkodtató és szcenírozott élményt ígér a budapesti 6szín-ben.

5

A Miss Daisy sofőrje (Egri Márta és Kálid Artúr zseniális alakításában), a budapesti 6szín-ben, egy olyan időtlen történet, mely megmutatja, hogy a barátság képes túlélni az idők próbáját. Ez egy gondolatébresztő história arról, hogy az elutasítás nem megoldás, és nem egyenlő a függetlenséggel. Egy megható történet arról, hogy az intolerancia gyűlöletet szül, míg az elfogadás útján csak erősebbek lehetünk. Végül is, ez a történet egy hitvallás a kíváncsiság és az emberség...

5