Színház

Elhozzuk olvasóinknak a legfontosabb színházi eseményeket, fesztiválokat, műfaji korlátok nélkül.

Július 30. és augusztus 20. között a Centrál Színház két Molnár Ferenc darabbal várja a közönséget a Szigligeti Várudvarban. Július 30. és augusztus 4. között, esténként 21 órától a Delila című előadást láthatják, amelyben Balsai Móni, Magyar Attila, Stohl András és Trokán Nóra szerepelnek. Augusztus 13. és 20. között pedig Molnár Ferenc talán legismertebb, de mindenképpen legszemélyesebb műve, a Játék a kastélyban kerül színpadra.

5

A Margitszigeti Szabadtéri Színház idei szezonjának kiemelt eseménye Andrew Lloyd Webber zeneszerző és Tim Rice szövegíró egyik legsikeresebb és legnépszerűbb musicalje, az EVITA. A darab a Margitszigeti Színház és a Győri Nemzeti Színház közös produkciója, melynek bemutatója július 5-én lesz a Margitszigeten, valamint július 6-án is látható lesz majd más szereposztással. A főbb szerepekben: Horváth Mónika, Gadó Anita, Szemenyei János, Pesák Ádám, Csengeri Attila, Nagy...

5

A nagy Himnusz sztori sikere után ismét saját produkcióval jelentkezik az Óbudai Társaskör. Éles műfaji váltással ezúttal a pesti mulatók világát elevenítik meg. A Bűnös Orfeum rendezője Réczei Tamás, közreműködik Ullmann Mónika, Mihályfi Balázs és Szemenyei János.

5

Két óra folyamatos, lüktető előadás, mely magával ragad! A Die Nach der Musicals show során a legismertebb musicalek legkiemelkedőbb pillanatai elevenednek meg, csillagok az eredeti produkciókból mutatnak be válogatott szólókat, duetteket és slágereket. A Broadway friss slágerei, mint a Moulin Rouge, a The Greatest Showman és a Jégvarázs, garantáltan lenyűgözik a magyar közönséget is! A hazai rajongóknak csak Bécsig kell elutazniuk 2025. március 16...

5

A Pesti Magyar Színház évadzáró társulati ülése után, melyen többek között az évad legjobbjainak járó díjak is átadásra kerültek. Az előző két évadhoz hasonlóan a közönség ismételten a mosonmagyaróvári születésű fiatal színészt, Pásztor Ádámot szavazta meg „Az évad legjobb színésze” díj nyertesének. Az elismerés elnyerése mellett Ádám elárulta, hogy újra szabadúszóként folytatja pályafutását a 2024/2025-ös évadtól.

5

A Madách Színházban újra látható lesz az egyik legnagyobb musical klasszikus, A nyomorultak. A premier 2024. szeptember 20-21-22-én lesz. A legendás előadás fiatal szereposztással várja a közönséget. Szirtes Tamás először 1999-ben, majd újra 2015-ben vitte színre Victor Hugo örökérvényű regényéből készült zenés darabot. Most 2024-ben újraalkotásra készül a produkció, ezúttal tehetséges, fiatal művészek közreműködésével.

5

Teljes gőzzel dübörög az évad, és megkezdődött a nyári jegyértékesítés a Városmajori Szabadtéri Színpadon. 2024-ben még sosem látott gazdagsággal és változatossággal friss bemutatókkal várják a közönséget. Az Örkény István Színház bemutatójával, lenyűgözően erős mezőnnyel a Szemle Plusz versenyprogramban, és a színészképző iskolák friss diplomamunkáival.

5

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkiemelkedőbb és legnépszerűbb darabja. Az ősbemutatója óta a klasszikusok közé emelkedett, és ez nem véletlen: egyaránt mélyen elgondolkodtató és kritikus szemléletű a társadalmi képmutatás és az emberi naivitás kapcsán, miközben szórakoztató, szellemes és izgalmas, rengeteg slágerrel fűszerezve. Most a Magyar Színház színpadán tekinthető egy kiváló szereposztásban!

5

Bradley Jaden, a West End színpadi sztárja, most először látogat el saját koncertkörútjával Budapestre, hogy feledhetetlen élményt nyújtson rajongóinak. Trieszt, New York és London után június 18-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon színpadi varázslatot teremt egy exkluzív koncerttel. Ezt megelőzően a méltán közkedvelt Sándor Péter kalauzol el az ismert musicalek világában.

5

Öt művészeti iskola diákjainak összefogásával készül előadás John Kander és Fred Ebb kultikus musicaljéből, a Cabaret-ból. A darabot Csáki Benedek, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves fizikai színházi rendezőhallgatója állítja színpadra a debreceni oDEon Színházban. Az alkotók ezután szeretnék megmutatni az előadást a budapesti közönségnek is, így terveik szerint ősszel tartanak egy fővárosi premiert is.

5