Ehhez a klubhoz, nem mindenki szeretne tartozni!

Ellery Lloyd, amely írói álnév, A Klub című könyve bámulatosan kifinomultan tárja elénk a társadalmi elit zárt világát, ami egyszerre csillogó és sötét, vonzó és taszító. A sztori egy luxus szigeten, egy ultraexkluzív klubban játszódik, ahol a sztárok, a szuper gazdagok és a befolyásosok tartózkodnak, akik számára minden elérhető, kivéve a személyes biztonságuk. A világhírű színész, egy menő filmrendező, egy neves képzőművész és egy befutott műsorvezető külön vacsorára hivatalosak.

Csakhogy a menü̈ mellett egy egy aprócska csomag várja őket, a benne rejlő̋ titkok pedig képesek arra, hogy megváltoztassák az addigi életüket.

A könyv csodálatosan szövi egybe a szereplők életét és a rejtélyeket, melyek hirtelen kezdik átjárni ezt a szemlátomást tökéletes világot. A cselekmény szépen lassan építkezik, mintha csak a tengervíz húzná magával a homokszemeket, míg a parti nyugalom helyére viharos hullámok érkeznek. A szerzők (mert az álnév két szerzőt takar) mesteri írói képességét dicséri, ahogy a karaktereket és a szigetet leírják - annyira élethű és részletes, hogy az olvasó maga is érezheti a tenger sós illatát, a nap melegét, és látja a fényűző bulikat és a fényes jachtokat.

A váltott szemszögű narráció remek, amellyel több szereplő gondolataiba és érzelmeibe is bepillantást nyerünk. A szereplők minden szála aprólékosan felépített és összefonódik, ami lehetővé teszi a fordulatos, izgalmas cselekmény kialakítását. A klub a hatalom, a pénz és a hírnév embert próbáló hatását mutatja be, mindezt egy nagy adag titokzatossággal és feszültséggel fűszerezve.

A regény egy lendületes, feszült thriller, ami képes szorongást keltő feszültséggel tartani az olvasót az utolsó oldalig. Kiváló választás mindenki számára, aki szereti a szívbe markoló, gondolatébresztő olvasmányokat.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)