B. D. Alíz: Legyünk nyitottak az új dolgokra, és tartsuk meg a barátainkat

A Hideg a víz című regény egy olyan izgalmas és szórakoztató történetet mesél el, amelyben a szerelem, a barátság és az önmegvalósítás kérdései mindenkit rácsodálkoztatnak saját életének rejtelmeire. A romantikus történetek hamarosan trilógiává fonódnak össze, és a szerző múltja, a jelen és a jövő összeolvad a lapokon, hogy egy teljes, elbűvölő világot teremtsen, amelybe az olvasók mélyen belemerülhetnek, és ahol a szereplők életre kelnek a lapokon.

A története középpontjában a három barátnő, Kinga, Áfonya és Liza élete kicsit sem mondható átlagosnak azóta a bizonyos szabadulószobás eset óta. Kinga három év után sem tud szabadulni az akkor ráaggatott bilincsektől, de mi van akkor, ha nem is akar? Kinga és Márk kapcsolata maga a megtestesült álom, közös lakás, programok, karrier és... Brúnó. Mi történik ennyi idő után azzal a hirtelen lángra lobbant tini szerelemmel, ha már a felnőtt lét baljósan kopogtat, csakúgy, mint egy nyári zivatar a Balatonnál? Vajon tényleg itt az ideje lezárni ezt a fejezetet?

A jó barátság alapja az empátia, a támogatás és az együttérzés. Fontos, hogy jelen legyünk barátaink életében, hallgassuk meg őket, figyeljünk rájuk, és támogassuk őket, jó és rossz időkben egyaránt. Amikor még fiatalok vagyunk, sokkal könnyebben sérülünk lelkileg, ezért nem árt, ha kicsit lazábban állunk a dolgokhoz – talán ez lehetne a regény tanulsága.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)