Különleges történelmi sci-fi

Írta: 
John P. Drummer

Megmozgatja az olvasóközönséget a rendhagyó könyv, amely a Trianon 102. évfordulójára jelent meg. Szokatlan történelmi sci-fijében a szerző, J. P. Drummer igyekszik ellenpontozni a Trianon jelentette tragédiát. A regényben egy csapat katona korunkbeli haditechnikával felszerelkezve utazik vissza a múltba, a magyar történelem sorsfordító, tragikus pontjára – jóval Trianon előtt –, hogy ott katonai csapást mérve az eseményeknek teljesen új irányt szabjanak – olyat, amelyben Trianon soha nem történik meg.

A könyv szerzője, John P. Drummer, valódi nevén Dobos János úgy véli, Trianont nem lehet csupán történelmi kérdésként kezelni. „Trianon nem csak a múlt, nagyon is a jelenünk része” – mondja. – „Nem arról van szó, hogy keseregjünk valami miatt, amin úgysem lehet változtatni. Arról van szó, hogy Trianon és következményei ma is alakítják a magyarság eleven jelenét. Érdemes és kell is foglalkozni vele, mert még ma is hatással van nemzetünk sorsára.”

A szerző nem csupán azzal a szándékkal írta meg a könyvet, hogy történelmi sci-fijével szórakoztasson. A történet arra is remek alkalmat nyújt, hogy az olvasók jobban megismerjék Trianon körülményeit, és bővítsék a témával kapcsolatos történelmi ismereteiket. Főként azok számára érdekes ez, akik maguktól nem mennének utána az ismereteknek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)