könyv

Mosoly mindenkinek

Magyar cím: 
Charlotte Gray, Pam Brown, Helen Exley, Linda MacFarlane: Mosoly

A mosoly az emberek között általában a kedvesség, a boldogság vagy a vidámság jele, a mosolygás leggyakoribb kiváltó oka a boldogság. Egy mosoly olyan, akár a napsugár: gyönyörű szép, és azonnal boldogsággal tölt el. Ki tud ellenállni egy üde mosolynak, egy baráti vigyornak? A mosoly a legszebb ajándék egy jó barátnak. Joanna Kidney rajzaival és számos idézettel optimista emberré válhatunk akár egy pillanatra, vagy hosszabb időre.

Tovább

Agrárbárók - új akcióregény Frei Tamás tollából

Az Agrárbárók Frei Tamás negyedik akcióregénye. A főhős ezúttal is André, a korábbi három kötetből már jól ismert magyar származású francia titkos ügynök, akit ezúttal nehéz lesz felismerni...Frei Tamás könyvei helyszíneit mindig bejárja, ezért is képes valósághűen bemutatni Donyecket, Moszkvát, Tokiót, New Yorkot, vagy éppen Bakut és Marokkót. Következő regénye 2017-ben jelenik meg!

Tovább

Naptárkönyv 2023 – Nem csak nőknek

A naptárkönyvek olyan naptárak, amelyek segítségével nyomon követheti a feladatokat, találkozókat, ötleteket stb. Lehetővé teszik, hogy egyszerre, világosan és olvashatóan megtekinthesse a hetet vagy hónapot. Ha pedig az év felénél szeretnél egyet, akkor rengeteg dátum nélküli és tudományos tervező van, így nem kell januárig várni a szervezés megkezdésével. Mindezek mellett hónapról-hónapra, hétről-hétre érdekes és hasznos, tudnivalókat, ötleteket, érdekességeket is olvashatunk.

Tovább

A magyar televíziózás legendái

Vitray Tamás legendássá vált tonettszéke a beszélgetős műsoraiból, vagy Rózsa György pohár vizére a Kapcsoltamból ugye sokan emlékszünk? Radnai Péter hiányt pótló műsort készített a Spektrumon és a népszerű videómegosztó oldalon. A könyvben ezeket olvashatjuk és a hozzájuk tartozó fontosabb magyarázatokat színes képekkel illusztrálva, közel 300 oldalon. Szó lesz többek közt még Egri János ,,villamosszékéről" az Elmebajnokságból, Dévényi Tibor pontos labdáiról a Három kívánságból, Vágó István kis cetlijeiről a Van benne valamiből és a bemondókról, a ma már eltűnt szakma képviselőiről.

Tovább

30 éves hazánk neves informatikai könyvkiadója

A Bártfai Barnabás által alapított vállalkozás 1992 óta foglalkozik könyvkiadással, amely 30 év alatt több mint száz könyvet jelentetett meg, s a kötetek darabszáma jelenleg már meghaladja a 600 ezer példányt. Könyveikből több generáció ismerhette meg a számítógépek használatát, és kapott bevezetést a számítástechnika különböző ágainak rejtelmeibe. A kiadó alapítójának nevéhez köthető az első magyar szerzőtől származó hétköznapi embereknek szóló számítástechnika könyv is.

Tovább

A pimasz, de szerethető tacskó

A könyv szívmelengető és felemelő mese, amely a közösségimédia-specialista Isla Thompson életébe kalauzol el, mivel az események szerencsétlen fordulatát követően karrierje tönkremegy, és véletlenül egy kutyagondozói állást kénytelen elvállalni. Így találkozik az elkényeztetett, pörgős, négylábú Camillával (aki egy tacskó), és gazdájával a zárkózott, szexi Theo Garrisonnal.

Tovább

Ősidőktől fogva legjobb barátunk a kutya

Írta: 
W. Bruce Cameron

A regény arra a lenyűgöző kérdésre próbál választ adni, hogyan és miért fonódhatott össze ennyire az emberek és a kutyák élete. W. Bruce Cameron olyan élénken eleveníti fel a történelem előtti emberek mindennapi kihívásait, hogy a szereplőkkel könnyű azonosulnunk. A társ a bajban egy lebilincselő fejlődésregény, amelyben a túlélésért folytatott harc közepette kibontakozik az első kutya izgalmas, elképzelt története.

Tovább

Különleges történet a lányról, aki mindent elfelejtett

Az amnéziás, tinédzser Cylia minden vágya, hogy fényt derítsen elfelejtett múltjára. Egy rémisztő támadás során rájön, hogy egy ősi uralkodóház leszármazottja. A szülőhazájában megismerheti a múltját, ám ezzel fel kell vállalnia a trónörökös szerepét. Vajon képes beteljesíteni a sorsát a párhuzamos világban, ahol mindent körüljár az istenek ereje? A könyv elviszi olvasóját egy párhuzamos világba, amit a szerző, Sáfrán Judit filmszerű leírással tesz igazán hitelessé és szinte valóságossá.

Tovább

A Szürke Ember jó, ugyanakkor még jobb gyilkos

Csak úgy ismerjük: a Szürke Ember. A fedett műveletek világában legendás státusszal bír, ugyanis mindig csendben, sokszor a lehetetlent végrehajtva végzi el egyik munkáját a másik után, majd válik teljesen köddé. A célpontjainak nincs esélyük menekülni előle. Amikor Gentryt elárulja a saját kormánya és korábbi munkatársai, akkor minden a feje tetejére áll. Az ő szemükben a Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így el kell tüntetni. A szerző első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált.

Tovább

Fedezzük fel az Avatar c. film elképesztő világát

Magyar cím: 
Az Avatar világa

Merüljünk el Pandora csodálatos világában, és fedezzük fel a kreativitás hihetetlen gazdagságát, amely miatt ez a történet minden idők legtöbb bevételt hozó filmjévé és három Oscar-díj nyertesévé vált. Joshua Izzo, író és Zoë Saldana, színésznő, illetve Jon Landau, producer bevezetője lesz a kalauzunk erre a különleges bolygóra. A könyv 128 oldalon, 8 fejezetben mutatja be Pandora minden apró részletét, ritka földrajzától kezdve, növény- és állatvilágán át az égi és tengeri élőlényekig.

Tovább