könyv

Mosoly mindenkinek

Magyar cím: 
Charlotte Gray, Pam Brown, Helen Exley, Linda MacFarlane: Mosoly

A mosoly az emberek között általában a kedvesség, a boldogság vagy a vidámság jele, a mosolygás leggyakoribb kiváltó oka a boldogság. Egy mosoly olyan, akár a napsugár: gyönyörű szép, és azonnal boldogsággal tölt el. Ki tud ellenállni egy üde mosolynak, egy baráti vigyornak? A mosoly a legszebb ajándék egy jó barátnak. Joanna Kidney rajzaival és számos idézettel optimista emberré válhatunk akár egy pillanatra, vagy hosszabb időre.

Tovább

Agrárbárók - új akcióregény Frei Tamás tollából

Az Agrárbárók Frei Tamás negyedik akcióregénye. A főhős ezúttal is André, a korábbi három kötetből már jól ismert magyar származású francia titkos ügynök, akit ezúttal nehéz lesz felismerni...Frei Tamás könyvei helyszíneit mindig bejárja, ezért is képes valósághűen bemutatni Donyecket, Moszkvát, Tokiót, New Yorkot, vagy éppen Bakut és Marokkót. Következő regénye 2017-ben jelenik meg!

Tovább

B. D. Alíz regényéből megtudjuk, hogyan lepjünk túl valaki elvesztésén

A szerző új története magával ragadja az olvasót, hiszen, ha valakit elveszítünk, akkor a hiánya mindig kísérteni fog és néha a depresszióba vagy ahogy hősünk, Luke is teszi, az italhoz menekülünk. A Ghost of you főhőse, Luke Morgen a húszas évei közepén járó népszerű zenész, aki a barátaival alapított zenekarban énekes és basszusgitáros. A karrierje csúcsán lévő fiatalember úgy látja, hogy az élete romokban hever, ezért leendő felesége kérésére felkeres egy pszichológust.

Tovább

Gyilkosság a benzinkúton

Magyar cím: 
Egy éjszaka a benzinkúton
Írta: 
Bander Anita

Bander Anita második krimi könyve betekintést enged egy norvég kisváros mindennapjaiba, egy nyomozó munkájába, valamint egy sorozatgyilkos elméjébe. A krimi nemcsak izgalmakat, de meglepő fordulatokat is rejt, amik a könyv végén kerülnek felszínre. Történetünk főszereplője a nyugdíjba készülő André Balke nyomozó, aki kitartó munkája által göngyölíti fel a szálakat a nyomozás során.

Tovább

Ismerjük meg jobban Budapestet!

Írta: 
Török András

A mára kultuszkönyvvé vált Budapest Könyv 25 éve jelent meg először. A városportré és -kalauz Budapest régi és új arcait egyaránt igyekszik ismertetni, 507 oldalon. Az érdeklődőket bevezeti az építészettörténetbe, a vizuális és kulináris tudományokba és sok minden másba. Az átdolgozott kiadást a már megszokott háromdimenziós térképek mellett számos alaprajz egészíti ki, fotók és QR-kód, melyek összekötik az internet és a mozgóképek világát.

Tovább

Percy Jackson és a görög istenek veszélyes világa

Magyar cím: 
Percy Jackson és a görög istenek

A kiadó a legjobbkor időzítette a fantasy-regény megjelenítését, hiszen hamarosan indul a Percy Jackson sorozat a Disney +-on. Percy sajátos stílusában elmesélve szó lesz a világ teremtéséről, majd az ókori isteneket ismerhetjük meg teljes részletességgel: Apollóntól Zeuszig. Percy egyáltalán nem fogja vissza magát ezen a különleges „történelemórán”. Aki szereti a horrort, a vérfürdőt, a hazugságokat, a lopást, az ármánykodást és a kannibalizmust, annak tetszeni fog a rémtettek aranykora.

Tovább

BookUp Könyvesbolt a Pozsonyi úton

Rengeteg tervezés, ötletelés, könyvpakolás, berendezés, igazítás után – megnyílt az új BookUp Könyvesbolt, ezúttal már állandó helyén, a 13. kerületben, a Pozsonyi út 23-ban. 3 kiadó és 8 márka közel 1000 könyvével és kedvező nyitási akcióval várják az olvasás szerelmeseit.

Tovább

A kultikus színész és jelenség: Keanu Reeves

A népszerű Keanu Reeves több mint színész: jelenség. Egyszerre vagány akciósztár (pl.: Mátrix és John Wick-filmek), dögös férfi, akit a People magazin az „internet pasijának” hívott, a klasszikus motorok kedvelője, kis példányszámú művészeti albumok kiadója, egy valódi legenda. Aki megszegi a 21. századi hírességekre vonatkozó valamennyi szabályt. Alex Pappademas megpróbálja első portrékönyvében megfejteni a Keanu-jelenséget, annak ellenére, hogy csak egyszer készített vele interjút és a kötet nem életrajzi memoár. Ugyanakkor sokat tanulhatunk a színésztől, Hollywoodról és végső soron magáról az életről is.

Tovább

Merész állításokkal jelentkezik új regényében Adam Brown

A képlet c. könyvben egy szabadságszerető kutatómérnök és csapatának viszontagságait követhetjük nyomon a bankok és a politika becstelen világában. A hősök szembeszállnak az összeomló világrend hozadékaival, és még tovább menve – egy rejtélyes képlet segítségével – egyenesen létünk értelmét és a világ titkait fedik fel. A kód című könyv szerzőjének új regénye bemutatja, mi várhat ránk a jelenlegi világrend összeomlását követően, miközben válaszokat keres létezésünk és a világ legfontosabb kérdéseire.

Tovább

A különleges DC képregény lexikon

Magyar cím: 
DC Szereplők Nagykönyve
Írta: 
Melanie Scott

Vajon Superman a legnagyobb hős? Honnan származik Wonder Woman? Kik Batman szövetségesei? Kik öltötték már fel a Zöld Íjász-jelmezt? Kik tartoznak az Igazság Ligájába? Ezekre és még rengeteg másik kérdésre megkapjuk a választ ebből a DC Comics-szakértők által írt, 216 oldalas képes kiadványból, amelyben több mint 200 lenyűgöző karakterrel és szuperhőscsapattal találkozhatunk, többek közt Batmannel, Harley Quinnel, Rébusszal a Shazam-családdal és az Igazság Ligájával.

Tovább