édesség

Michelin csillagok fénye a magyar fejlesztésű egészséges terméken

Újabb Superior Taste Award-dal, azaz a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal ismerte el a magyar rostitalt a brüsszeli International Taste Institute. Az egészségtudatos táplálkozást támogató hazai fejlesztésű activé FiberShake másodszor vállalta a megmérettetést a 15 európai ország gasztronómiai társaságait képviselő, 250 főből álló, nemzetközileg elismert szakembereket tömörítő zsűrije előtt.

Tovább

Kinyílt a szigetszentmiklósi csokimennyország ajtaja

Kevesen tudják, de hazánkban nemzetközi hírű csokimanufaktúrák is működnek. Ilyen például a Sweetic, amely számos díjat bezsebelt a legrangosabb versenyeken, az Academy of Chocolate Awardson és a Great Taste Awardson is. De hogyan készül a csoki a színfalak mögött? Most minden korosztály betekintést nyerhet a különleges műhely titkaiba. Felső tagozatos iskolások részére indult, de felnőtt csoportok is sűrűn látogatnak el a szigetszentmiklósi csokiCOOLtúrára. A kicsik és nagyok a háromórás program keretében megtudhatják, honnan származik a csokoládé, számos fajtát végigkóstolhatnak, végül pedig saját gyártású finomsággal térhetnek haza.

Tovább

A Napraforgó az idei országtorta!

A 2021-es Magyarország Tortája a „Napraforgó” nevű édesség lett. A nyertest, Fodor Sándort (Habcsók Cukrászda, Budapest) a NAPRAFORGÓ ötletének szárba szökkenésekor a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis egy igazi négy évszakos torta született. Jól esik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával, a hűvösebb napokon pedig, amikor melegebb ízekre vágyunk, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet.

Tovább

Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton

Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílt Budapesten, a Vámház körút 9. alatt. Az immár harmadik egységét nyitó Kemenes családi vállalkozás alig egy évtized leforgása alatt vívott ki magának hírnevet a cukrásziparban. A Lipóti Pékségnek is beszállító vállalkozás 2015-ben nyitotta legelső önálló cukrászdáját. Elhivatottságuk és odaadó figyelmük a garancia arra, hogy az új, Vámház körúti üzlethelység hamarosan nem csak Klapka György egykori ékszerbirodalmáról, hanem saját jogán is híres lesz.

Tovább

Egyedülálló kürtőskalács-cukrászda nyílt az Állatkerti körúton, a Holnemvolt Várban

Budapesten új különleges cukrászda nyílt, az Édes Mackó, melyben minden a kürtőskalács körül forog. Madárlátta Kürtős, Kürtős Guba vagy egy kis tejbegríz kürtőskalács darabokkal? Az ország első kürtőskalács-cukrászdájában, amely az ország első állatkerti játszóparkjában nyílt meg, kicsik és nagyok is megtalálják kedvencüket...

Tovább

Kulináris élvezetek Budapesten

Egyéves lett a budapesti Kossuth téren nyílt Szamos kávéház, amelynek emeletén csokoládé múzeum is működik. A cég interaktív tárlatvezetéssel bővítette a szolgáltatások körét. A mintegy 4500 kiállítási tárgy több mint 30 éven át gyűlt össze a Szamos család gyűjtőszenvedélyének köszönhetően. A dobozok, porcelánkészletek, csokoládé öntőformák és egyéb, e területet bemutató különleges tárgyakat S. Nagy Anikó muzeológus rendezte tematikusan kronológiába.

Tovább

Csokiról mindenkinek egy könyvben

Magyar cím: 
A nagy csokoládékönyv
Írta: 
Filep Kata

A csokoládé csoda, örök kedvenc, sokan vagyunk a megszállottjai. Néha egyetlen kocka is elég belőle a boldogsághoz.A kötet és szerzője arra vállalkozik, hogy bemutassa a kakaó kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig, 160 oldalon.

Tovább

Minden, amit a csokoládéról tudni kell

A csokoládét szinte mindenki szereti viszont a legjobb édességrecepteket csak a neten vadászva vagy ismerősök közreműködésével készíthettük el. Idáig! Nemrég megjelent egy 8 kötet tartalmazó díszdoboz a Corvina kiadónál. A könyvek mindegyike tartalmaz különlegességeket és természetesen minden a csokiról szól.

Tovább