gasztronómia

GasztroFok – Kulináris körutazás Siófokon!

Az előző évi hatalmas siker után idén is folytatódik Siófok GasztroFokja! A szolgáltatók most már háromszor is megnyitják kitelepült létesítményeiket az érdeklődők előtt, az első gasztro-kaland hétvége április 12-14. között várja a kalandra vágyókat! Az esemény során lehetőség nyílik a résztvevő vendéglátóhelyek exkluzív menüsorainak kóstolására Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, miközben a helyi termelők is bemutatkoznak.

Tovább

Kulináris körút Siófokon! 2023. október 27-29-én

A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.

Tovább

Október elején ismét a balatoni halé a főszerep a X. Siófoki Halfesztiválon

Idén ősszel is vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton legszebb települése, Siófok! Az idén 55 éves jubileumát ünneplő Balaton-parti város a nyüzsgő fesztiválok, forró strandolások után is ezernyi élménnyel vár ősszel! Az október 6 és 8. között megrendezésre kerülő X. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet - hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával.

Tovább

Michelin csillagok fénye a magyar fejlesztésű egészséges terméken

Újabb Superior Taste Award-dal, azaz a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal ismerte el a magyar rostitalt a brüsszeli International Taste Institute. Az egészségtudatos táplálkozást támogató hazai fejlesztésű activé FiberShake másodszor vállalta a megmérettetést a 15 európai ország gasztronómiai társaságait képviselő, 250 főből álló, nemzetközileg elismert szakembereket tömörítő zsűrije előtt.

Tovább

Bodrogi étterme saját receptekkel

Csülöktatár Bodrogi módra, ahogy a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula készíti, szigorúan tojás nélkül. Ez csak egy a Bodrogi-család akár 150 éves receptjei közül, amelyeket márciustól megkóstolhat bárki.

Tovább