Michelin csillagok fénye a magyar fejlesztésű egészséges terméken

Újabb Superior Taste Award-dal, azaz a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal ismerte el a magyar rostitalt a brüsszeli International Taste Institute. Az egészségtudatos táplálkozást támogató hazai fejlesztésű activé FiberShake másodszor vállalta a megmérettetést a 15 európai ország gasztronómiai társaságait képviselő, 250 főből álló, nemzetközileg elismert szakembereket tömörítő zsűrije előtt.

Az activé FiberShake rostitalának gasztronómiai sikerei jelzik, hogy nem kell a kulináris élményekről lemondania az egészséges táplálkozásra törekvőknek. A napi ajánlott rostszükséglet 1/3-át biztosító rost shake-et többször ismerték már el nemzetközi díjjal: egészségmegőrzést támogató hatásáért nyert a legjobb egészséges ital kategóriában a londoni Nemzetközi Élelmiszer Innovációs Díjazáson 2021-ben, valamint 2022-ben Superior Taste Award díjjal értékelték a sós-karamellás íz variációját.

Az élelmiszeripar egyik legrangosabb díját az International Taste Institute – a Michelin Guide-hoz hasonlóan – azért indította útjára, hogy kiemelkedő szakemberek értékítéletével járuljon hozzá az egyre magasabb gasztronómiai színvonalhoz. Míg a Michelin csillagok az éttermi minőséget fémjelzik, addig a Superior Taste Award csillagai a készen kapható élelmiszerek és italok terén mutatják a kiválóságot. A 250 fős zsűri tagjai összesen 86 Michelin csillaggal rendelkeznek.

Az ízletes, rostgazdag élelmiszer megalkotását a megfelelő rostfogyasztás egészségügyi jelentőségét bizonyító tudományos felismerések motiválták. A mai kor embere az egészség megőrzéséhez javasolt napi legalább 30 grammnyi élelmirost mennyiségnek általában csupán kétharmadát fogyasztja el. Részben erre vezethető vissza az emésztőrendszeri panaszok és krónikus anyagcsere-betegségek egyre gyakoribbá válása.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)