csokoládé
Kinyílt a szigetszentmiklósi csokimennyország ajtaja
Kevesen tudják, de hazánkban nemzetközi hírű csokimanufaktúrák is működnek. Ilyen például a Sweetic, amely számos díjat bezsebelt a legrangosabb versenyeken, az Academy of Chocolate Awardson és a Great Taste Awardson is. De hogyan készül a csoki a színfalak mögött? Most minden korosztály betekintést nyerhet a különleges műhely titkaiba. Felső tagozatos iskolások részére indult, de felnőtt csoportok is sűrűn látogatnak el a szigetszentmiklósi csokiCOOLtúrára. A kicsik és nagyok a háromórás program keretében megtudhatják, honnan származik a csokoládé, számos fajtát végigkóstolhatnak, végül pedig saját gyártású finomsággal térhetnek haza.
Csokiról mindenkinek egy könyvben
A csokoládé csoda, örök kedvenc, sokan vagyunk a megszállottjai. Néha egyetlen kocka is elég belőle a boldogsághoz.A kötet és szerzője arra vállalkozik, hogy bemutassa a kakaó kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig, 160 oldalon.
Minden, amit a csokoládéról tudni kell
A csokoládét szinte mindenki szereti viszont a legjobb édességrecepteket csak a neten vadászva vagy ismerősök közreműködésével készíthettük el. Idáig! Nemrég megjelent egy 8 kötet tartalmazó díszdoboz a Corvina kiadónál. A könyvek mindegyike tartalmaz különlegességeket és természetesen minden a csokiról szól.