Elindult a visszaszámlálás a Szegedi Szabadtérin

Alig egy hónapnak kell eltelnie a Szegedi Szabadtéri Játékok első előadásáig – nemcsak az idő rohan, hanem a jegyek is elképesztő tempóval fogynak! Verdi egyik legnépszerűbb operájával, a Rigoletto-val indul az évad június 29-én. A világhírű opera címszerepét Ludovik Kendi énekli, Gildát Keszei Bori, a herceget pedig László Boldizsár alakítja. Harangozó Gyula rendező, valamint Tihanyi Ildi és Náray Tamás tervezők gyönyörű fantáziavilágot álmodtak a Rigoletto színpadára: a báli nyitójelenetben egy divatshow látható, a látványt pedig a többméteres bohócsapkát formáló díszlet koronázza.

Szinte hihetetlen, de minden idők egyik legkedveltebb musicalje, a Hegedűs a háztetőn most szerepel először a 87 éves Szegedi Szabadtéri műsorán. Július 5-től a Dóm téri nézők is együtt dúdolhatják a szereplőkkel a Ha én gazdag lennék című slágert. Alföldi Róbert rendezésében érkezik Tevje, a tejesember és Anatevka polgárainak története. A főbb szerepeket többek közt Stohl András, Csákányi Eszter, Hevér Gábor, Éder Enikő, Tóth Gabi, Bánfalvi Eszter, Fehér Tibor, Makranczi Zalán, Náray Erika alakítják.

Visszatér a Dóm térre idén a tavalyi nagysikerű előadás, A Notre Dame-i toronyőr július 13-tól 15-ig. szívszorító történetet elmesélő, látványos produkcióban Veréb Tamás alakítja Quasimodo-t, Gubik Petra Esmeraldát, Szabó P. Szilveszter Frollo főesperest, Kocsis Dénes pedig Phoebus kapitányt.

A világ egyik legszebb szerelmes története, Shakespeare Rómeó és Júliája hosszú idő után tér vissza a Dóm térre július utolsó hétvégéjén: a csillagtetős színpad tökéletes helyszínt biztosít a prózai darabnak. Hegedűs D. Géza látványos, szívhezszóló rendezésében a vakmerő szerelmeseket Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka alakítja, valamint színpadra lép többek közt Szabó Győző, Hajdu Steve, Kamarás Iván és Hegyi Barbara is.

A 90-es évek ikonikus filmvígjátékból készült a Westenden és a Broadway-n nézők millióit meghódító musicalsiker, az Apáca Show, melyet itthon jövő nyáron láthat először a közönség augusztus 11-től, összesen hét estén. A musical vérpezsdítő, soul- és disco- dallamokkal fűszerezett zenéjét a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken írta. A főszereplő Deloris karakterét Peller Annára és Sári Évire bízta a rendező, Szente Vajk. Molnár Piroska és Janza Kata alakítják majd - szintén kettős szereposztásban - a zárdafőnöknőt. Feke Pál lesz a rendőrtiszt, Alföldi Róbertet pedig gengszterként láthatjuk az előadásban.

Idén sem marad ki a műsorból a Szegedi Szimfonikus Zenekar estje, az augusztus 15-i Ajándékkoncert: Pál Tamás Liszt-díjas karmester vezénylésével egy csodálatos európai körútra indul a közönség. Először a Hebridákhoz kalauzolja őket Mendelssohn, majd Bizet mesél Az arles-i lányról, a körutat pedig az egyik leghíresebb cseh zeneszerző, Antonín Dvořák VIII. szimfóniájával zárják.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)