Debrecenben kerül bemutatásra a Cabaret musical

Öt művészeti iskola diákjainak összefogásával készül előadás John Kander és Fred Ebb kultikus musicaljéből, a Cabaret-ból. A darabot Csáki Benedek, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves fizikai színházi rendezőhallgatója állítja színpadra a debreceni oDEon Színházban. Az alkotók ezután szeretnék megmutatni az előadást a budapesti közönségnek is, így terveik szerint ősszel tartanak egy fővárosi premiert is.

A dramaturgi munkát a főszerepet is játszó Ferenczy-Nagy Boglárka segítette, aki Benedek osztálytársaként szintén fizikai színházi rendezőnek tanul Horváth Csaba és Rába Roland osztályában. Boglárka amellett, hogy ő maga is ír és dramatizál, előadóként sem ismeretlen a nézők számára, hiszen 2017-ben Fehérvár Hangjának választották, de feltűnt már az Eiffel Műhelyház Keresztkantáták előadásában is.

Csáki Benedek sem először dolgozik vele együtt az egyetem falain kívül: 2022 októberében a Szkéné Színházban bemutatott Táncos a sötétben című zenés drámájának létrehozásában is segítségére volt mint dramaturg és zeneszerző. A Cabaret színpadra állításának ötlete is egy közös élményből született.

„Egy párizsi utunk során láttuk az előadást, és elkezdtünk arról beszélgetni, hogy bizonyos részeket mi hogyan oldanánk meg. A beszélgetést pedig tervezés, illetve most a megvalósítás követte” – meséli Csáki Benedek, akinek a Cabaret lesz a tizedik rendezése.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)