Tombol az erény - tanulságos bóhozat a Veres 1 Színház előadásában

Tombol az erény fergeteges bohózatban - Hét szereplő, szerelem, pénz, botrány és kavarodás van jelen. Jean de Létraz leghíresebb vígjátékát Simon Kornél rendezte és a Veres 1 Színház előadásában látható, legközelebb május 24-én Budapesten, a Ram Art Színházban. Kálid Artúr, Zorgel Enikő, Janza Kata, Bacsa Ildikó, Beleznay Endre, Pásztor Tibor, Fésűs Nelly, Csáki Edina és Janik László főszereplésével. A darab egy különleges és inspiráló mű, melyben az erény és az erkölcs fontossága kerül középpontba.

Az alkotó legnépszerűbb darabjában egy átlagos férfi áll a középpontban, aki a megszokott, hétköznapi házasságából szándékozik kitörni egy kis kalandért. Ám váratlan félreértésekből fakadó helyzetkomikumok sokasága terelődik útjára. A történet hét karaktert vonultat fel egy hétvégi kaland során, akik mind a szerelem, a pénz, a nők, a férfiak, sőt még az irodalom nyomában erednek. A cselekmény végén persze a végzet jósága bebizonyosodik, de az ahhoz vezető út tele van váratlan fordulatokkal, melyek boldogságot és megbékélést hoznak. A francia vígjátékok könnyedségével, humorával és kaotikus helyzeteivel színesített előadás őszintén szól a párkapcsolati problémákról, valamint a házasság intézményének örömeiről és kihívásairól.

A Veres 1 Színház legújabb produkcióját Szenes Iván fordításában Simon Kornél rendezte, aki szerint tévhit, hogy a bohózatok csupán könnyed szórakozást nyújtanak, hiszen mélyebb tartalommal is bírnak.

Jegyinfó: www.jegy.hu/program/tombol-az-ereny-veres1-szinhaz-eloadasa-159872/1121257

Bemutatja: 
Veres 1 Színház
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)