Carmen - virtuóz musical az Operettszínházban

Izgalmas és látványos lesz Frank Wildhorn Carmen című musicalje a Budapesti Operettszínházban. A világhírű zeneszerzőnek az örök nő szenvedélyességét középpontba állító, varázslatos darabja először látható hazánkban. A várva várt hazai ősbemutatót hármas szereposztással és Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas, Honthy-díjas színházi alkotó rendezésében láthatjuk majd. Érdekesség, hogy a különleges előadásban Luis Eduardo Castagno gitárművész is szerepel.

Homonnay Zsolt elmondta, hogy Frank Wildhorn darabjának alapja Prosper Mérimée, a legendás francia novellista és regényíró Carmen című elbeszélése, amely 1845-ben látott napvilágot a Revue des deux Mondes című párizsi folyóirat hasábjain. A rendező koncepciója szerint az előadás a nő évezredek óta örök, csábító szenvedélyességét, valamint a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát és párharcát kívánja bemutatni 21. századi, extravagáns környezetben. Homonnay Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a múltban gyökeredző, ősidők óta létező ösztönös szenvedélyt minden korban fellelhetjük önmagunkban, bárhol is élünk a nagyvilágban. A musical története szerint egy spanyol kisvárosban eljegyzést tartanak: Mayor Mendoza, a helyi polgármester férjhez adja lányát, Catarinát José Riverához. Az esemény azonban váratlan fordulatot vesz, amikor megérkezik Carmennel az élen egy cirkuszi vándortársulat. A forróvérű, vadító, féktelen természetű lány megbolondítja Josét, olyannyira, hogy a férfi képes érte feladni addigi biztonságos, kiegyensúlyozott, jól szervezett életét. A rendező kiemelte a sorsszerűséget, mint a színpadi történések szervező erejét: José bármennyire is okosan eltervezi saját életének útirányát, az ésszerű döntéseiből fakadó, egymásra épülő lépcsőfokokat, Carmen megjelenésével – figyelmen kívül hagyva a figyelmeztető jeleket – szinte egy pillanat alatt romba dönti mindazt, amit addig felépített maga körül.

A Budapesti Operettszínház friss bemutatója egyedi módon ötvözi a drámai zenés színházat és a lenyűgöző show elemeket, melynek középpontjában a cirkusz áll. A Carmenben a cirkusz és a musical organikusan egyesül, létrehozva egyfajta szimbiózist a két rendkívül népszerű műfaj között. Az előadásban kiemelkedő szerepet kapnak a spanyol zenei elemek, és láthatjuk majd Luis Eduardo Castagno gitárművészt is.

A Budapesti Operettszínház legfrissebb premierje egy izgalmas történettel kápráztatja el a közönséget, s arra ösztönzi őket, hogy felfedezzék a darab mélyebb rétegeit. A lenyűgöző zene és látványvilág nemcsak a fiatalabb generációt vonzza az előadásra, hanem a színház sztárjai és fiatal tehetségei is garantálják, hogy minden korosztály számára felejthetetlen élményben legyen része a Budapesti Operettszínházban.

Frank Wildhorn
Carmen szereposztás:

Carmen - Nádasi Veronika, Dancs Annamari, Lipics Franciska e.h.SZFE
Jose Rivera - Kocsis Dénes, Nemes Tibor e.h.SZFE, Tassonyi Balázs e.h.SZFE
Garcia - Dolhai Attila, György-Rózsa Sándor, Homonnay Zsolt
Katarina - Széles Flóra, Kelemen Fanni, Nagy Alma Virág e.h.SZFE
Fortune Teller - Janza Kata, Füredi Nikolett, Vágó Zsuzsi
Aunt Inez, Katarina nagynénje - Szulák Andrea, Auksz Éva, Peller Anna
Zuniga, rendőrfőnök - Nagy Lóránt, Németh Attila, Miklós Attila
Mayor Mendoza, polgármester - Földes Tamás, Szomor György, Pálfalvy Attila
Inmar, Jose barátja - Kiss Zoltán, Szerényi László, Kator Bálint
Isabelle - Faragó Alexandra, Kálmán Petra, Paláncz Daniella PBS
Porondmester - Laki Péter, Serbán Attila, Magócs Ottó
Carlos - Péter Richárd, Petridisz Hrisztosz
Kelvin - Angler Balázs, Imre Roland
Pap - Bardóczy Attila, Langer Soma
Kikiáltó - Köleséri Sándor, Fedinecz Pál
Flamenco gitáros - Luis Eduardo Castagno
Rendező: Homonnay Zsolt

Bemutatja: 
Operettszínház
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)