Jó estét nyár, jó estét szerelem a Pesti Magyar Színházban

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkiemelkedőbb és legnépszerűbb darabja. Az ősbemutatója óta a klasszikusok közé emelkedett, és ez nem véletlen: egyaránt mélyen elgondolkodtató és kritikus szemléletű a társadalmi képmutatás és az emberi naivitás kapcsán, miközben szórakoztató, szellemes és izgalmas, rengeteg slágerrel fűszerezve. Most a Magyar Színház színpadán tekinthető egy kiváló szereposztásban!

Nagy Viktor, a Jászai Mari-díjas rendező és a Magyar Színház frissen kinevezett igazgatója, azt mondta, hogy az igazgatónak igazi öröm, ha egy előadás értékei egybeesnek saját értékrendjével és azzal a hitvallással, amit a színház képvisel. A Jó estét nyár pontosan ilyen darab: kifejezi az egyetemes és örök igazságokat, és egyszerre szól a közönség szívéről és elméjéről is. Nagy Viktor hangsúlyt fektetett arra, hogy a stúdiószínpad a jövőben a modernebb, ugyanakkor mégis klasszikus előadások otthona lesz, amelyek közben szórakoztatják és tanítják is a közönséget.

Nagybaczoni Nagy Kati, az előadás rendezője méltatta a társulatot, kiemelve felkészültségüket és beszélt arról is, hogy a próbafolyamat alatt jó élmény volt számára megtapasztalni a régi hagyományok szerint gondolkodó alkotóközösség lendületességét és odaadó hozzáállását.

A színészek kiemelték az előadás különlegességét és azt, hogy milyen új kihívások elé állítja őket. A főszereplő Pásztor Ádám, aki Viktor karakterét alakítja, elárulta, hogy teljesen más színészi eszközöket alkalmaz most, mivel intimebb térben játszanak, közelebb a nézőkhöz.

Fotó: Kovács Milán

Bemutatja: 
Pesti Magyar Színház
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)