Sokszínű és varázslatos siófoki nyár!

Üdítő nyári programokkal várnak Siófokon! Nyáron koncertek színesítik a naplementék és az esték hangulatát. A Nyári Zenei Estek keretében könnyűzenei programokkal készülnek, többek között fellép Sergio Santos, Kollányi Zsuzsi és Zenekara, valamint Gregor Bernadett & Gonda Music Band. Az irodalom szerelmesei a KulTeraszon kapcsolódhatnak ki olyan népszerű előadók társaságában, mint Szabó T. Anna, Fesztbaum Béla, Karafiáth Orsolya, Kautzky Armand & M.É.Z. és Eperjes Károly.

Zene a Zöldben előadásait csodálatos környezetben, a Jókai Parkban élvezhetik, mely különleges hangulatot varázsol az estéknek. A könnyűzenei és irodalmi előadások mellett Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a keddi napnyugtát Operett estek előadásai fűszerezik meg a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében.

A Siófoki Szabadtéri Színpad, a SzínpART is műsor kavalkáddal készül a nyárra! A repertoárban olyan előadások szerepelnek, mint A Pál utcai fiúk, Zenevonat Szuperkoncert az LGT sztárjaival, Lévi’s story klezmer musical, GwM, Charlie, Stand Up – show, Kökény Attila, Fenyő Miklós, Gyöngyhajú lány balladája – Omega musical, Halász Judit, Republic koncert, Gájer Bálint, Latin – Rap – Night, Bereczki Zoltán, valamint a Dumaszínház.
A siófoki Nagystrandon található PLÁZS is rengeteg élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek. Napközben a pihenésé a főszerep, este pedig holdvilágos partikkal és a hazai zenei élet koncertjeivel varázsolja felejthetetlenné a balatoni nyarat. Az idei kínálatban a teljesség igénye nélkül megtalálható Ákos, Majka & Curtis, Edda Művek, Rúzsa Magdi, Halott Pénz, Rakonczai Piano, Follow the Flow és további szuper fellépők színesítik a PLÁZS koncert és fesztivál kínálatát.

Fesztiválokban is bővelkedik a nyári kínálat, július közepén a XIX. alkalommal megrendezésre kerülő XIX. New Orleans Jazz Fesztivál varázsol jazz hangulatot Siófok Fő terére. A rendezvényen többek között fellép a Hungarian All Stars, a Budapest Ragtime Band, a Benkó Dixieland, a Hot Jazz Band és az Apáti Dixieland Band.
Augusztus végén a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett esténként a Honeybeast, az Apostol zenekar, valamint Dánielfy Gergő és az Utazók lép fel.

Siófok a nyári programkínálat mellett számtalan kikapcsolódási lehetőséget és attrakciót kínál.
Idén ünnepeli a város a világhírű operett zeneszerző Kálmán Imre születésének 140. évfordulóját. A Kálmán Imre 140év keretében a nyár folyamán a Kálmán Imre Emlékházban állandó és időszaki kiállítással várják a látogatókat és különleges városi sétákon lehet megismerni Siófok nevezetességeit, Kálmán Imre emlékét és a híres szobrászművész Varga Imre szobrait. Különleges élményt nyújt Siófok ékessége a Víztorony, mely minden órában Kálmán Imre műveket zenél.

A 17 km hosszú partszakaszon különböző strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit, az Újhelyi strandon kettő csobbanás között a strandkönyvtár számos irodalmi művet kínál az olvasás kedvelőinek, a családokat a balatoni élmények mellett jobbnál-jobb játszóterek, állatpark, Fordított Ház és a Vizek háza élménypark is várja, ahol játszva tanulhatnak a gyerekek. Ha az aktív kikapcsolódást szeretjük, akkor több kerékpártúrából is választhatunk a környéken vagy tehetünk egy bakancsos családi vagy baráti túrát a Töreki Tanösvény mentén.

Ha a magasba vágyunk, akkor csodálatos balatoni panoráma tárul elénk a Víztorony vagy az Óriáskerék tetejéről vagy egy kellemes, romantikus hajózás során megcsodálhatjuk a balatoni naplemente szebbnél szebb árnyalatait. Ha megpihennénk a Balaton part vagy a város gyönyörű parkjai nyugalomra és egy kellemes sétára invitálnak, de Siófok sokszínű gasztrokínálattal is hívogat, ahol egy sütemény vagy egy kellemes kávé mellett, különleges ételek ízkavalkádjának is részesei lehetünk.

Siófok itt kezdődik a Balaton!

A programokról részletes információt www.siofok.hu és a www.facebook.hu/siofokguide oldalon találnak.

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)