Csillagok, égbeli tűk szuperprodukció a Fővárosi Nagycirkuszban

Április elejétől szeptember közepéig várja a közönséget a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári előadása, amely a Csillagok - égbeli tűk címet viseli. Az égbolt, a Hold, a Nap és a csillagok már évezredek óta különleges jelentőséggel bírtak minden kultúrában, és a királyok jelképeiként is ismertek voltak. A cirkuszban most ezek a csillagok összegyűlnek, hogy lenyűgöző látványosságot nyújtsanak. A porond egy óriási planetáriummá alakul át, és számos csodát láthatunk.

Az előadás káprázatos és lenyűgöző szuperkoncertté változik, amelyben az artisták és táncosok koreográfiái új értelmezést és dimenziókat adnak a legnépszerűbb magyar és világslágereknek! Rúzsa Magdi és a Queen, Anna and the Barbies és David Bowie, Cseh Tamás és Michael Jackson dalai egy koncerten még soha nem hangzottak el így – az előadást pedig artisták, táncosok, élő zenekar, videoklippek és fényeffektek teszik teljessé!

"Mentsük meg a földet – olyan egyszerű eszközökkel, amit a cirkuszművészektől tanulhatunk el!”

A Lyrical Circus Late Night Show során születtek meg azok – a cirkuszművészek között világszerte komoly elismerést kiváltó – jelenetek, amelyeket az idei nyári műsorban a Fővárosi Nagycirkusz alkotói csapata tovább gondolt, és sok új elemmel és jelentésréteggel egészített ki.Egy űrhajó ablakából nézzünk le a földre – ahogy a műsorban szereplő Simet László teszi meditatív produkciójában –, lássuk meg a földön pusztító viharokat, a lángokat, a viszályokat és háborúkat… de lássuk meg a természet csodálatos sokszínűségét is, az egymásra figyelés energiáit, az egymás elfogadásának és tiszteletének lehetőségét is!

A cirkuszi manézs 13 méter átmérőjű köre egy nagyon erős szimbólum. Ami itt történik, az kívül van a zaklatott világ történésein és zajain. Ugyanakkor a manézs szimbolizálja magát a világot is. A manézs azokat az értékeknek a jelképe, amelyek a cirkuszművészek számára oly fontosak, és amelyeket mindannyian szeretnénk örökül hagyni gyermekeinknek, unokáinknak. Egymásra figyelés, egymás kölcsönös elfogadása és tisztelete, összetartozás, lojalitás, csapatmunka, testvériesség, a lehetetlennek tűnő bármi áron történő legyőzése. Olyan értékek, amelyeket a cirkuszművészek mindennapi munkájukkal, életformájukkal, kitartásukkal tudnak példaként felmutatni. Ha pedig el- és megtanuljuk az artistáktól e szemléletmódot, akkor tettünk egy fontos lépést afelé, hogy világunk kevésbé legyen kiüresedett.

Ahogy nyári show egyik sodró lendületű jelenetében Antony César világsztár levegőakrobata is erre utal David Bowie Space Oddity című számának megidézésével, és ennek Fekete Péter rendező és csapata általi tovább gondolásával. Ne fogadjuk el, amit Bowie énekel – „And there's nothing I can do” –, mert mindig lehet valamit tenni, mindig van új fény, amely utat mutat neked, mindig van még egy esély, van egy kéz, amely utánunk nyúl, és nem hagy leesni vagy az űrben elveszni minket… Nem vagy egyedül! Nem vagyunk egyedül! Figyeljünk egymásra! Vigyázzunk egymásra!

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/csillagok-egbeli-tuk-158912

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)