Geszti Péter látványos születésnapi koncertje a Sportarénában

Az őserő, a kreatív zseni: Geszti. Csupán ez. De mennyi? Pontosan hatvan. Geszti Péter (s a Föld) ikonikus korszakaiból a legnagyobb slágerek, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, váratlan fordulatok, korszakalkotó vendégek és egy páratlan AI élmény! Az biztos, hogy a 2025. január 25-i Geszti Sixty Aréna Show egyedülálló születésnap lesz a maga nemében sok meghívott vendéggel. A pályafutásnak még nincs vége, ez csak egy újabb állomás!

Geszti az egyetlen, de sokféle
A kilencvenes években még nem létezett TikTok, Facebook vagy YouTube, még az internet is alig volt jelen. Ezért Geszti Péter első hatalmas sikerei, amelyek a Rapülők CD-n és kazettákon terjedtek, azonnal lenyűgözték az egész országot. Azóta Geszti Magyarország egyik legelismertebb előadója lett. Az 1980-as évek európai popszínterén a tánczenére vágyó közönség azonnal rabul ejtette Geszti Pétert és a Rapülőket. Hamarosan senki sem maradt ki a Záhonytól Letenyéig terjedő slágerek dúdolásából. Rappelni magyarul? Lehetséges volt, különösen Geszti vezetésével, akinek nyelvi zsenialitása már akkor is lenyűgöző volt.
Geszti Péteret nemcsak zenei tehetsége teszi kiemelkedővé, hanem az országszerte ismert hangulatjavító kezdeményezései, például az Arc plakátpályázat vagy a Nemzeti Vágta. Sokoldalú és kreatív személyisége kiemeli a kortársak közül. Geszti sosem egyhangú vagy unalmas; merész lépéseket tesz különböző műfajokban, és mindig egy kicsit teker rajtuk, hogy megtalálja a saját kényelmes stílusát - és az övéket is, meg mindenkinek másnak is.
Az ő nevéhez fűződnek olyan csodálatos musicalszövegek, mint A dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk vagy az Ezeregy Éjszaka. Emellett számos zseniális dal származik a Kalózokból, majd a Jazz+Az projektből, ahol Dés László zeneszerző gondoskodott a kifogástalan minőségről, miközben némi fegyelmet is hozott a zabolátlanságba. Geszti, ez a kelet-közép-európai karma-kaméleon, új oldaláról is bemutatkozhatott. Dés László, Kozma Orsolya, Váczi Eszter, Behumi Dorottya és az örökmozgó Geszti - a Jazz+Az megigézte a jazzrajongókat és minden mást egyaránt.

Geszti írt slágert Wolf Katinak, dolgozott Zsédával, Rúzsa Magdival, és sok más tehetséget repített magasabbra az X-Faktor mentoraként, majd 2011-ben új zenekart hozott létre Gringo Sztár néven Gereben Zitával és Sapszon Orsolyával. Kozmopuritán popzenéjük – reggae, jazz, pop, rap, elektronikus zene, ska és balkáni népzene egyvelegéből – meglepő fordulatokat hozott. A Gringo Sztár fellépett az Élet Menete rendezvényen is, itt játszották el a nagy port kavaró Sting feldolgozást, A Hungarian in Europe című dalt.

2016-ban (meg)jött a Létvágy, egy energikus pop-rap-elektro album. Geszti az album minden dalához más zeneszerzőt és énekest kért fel a közreműködésre, többek közt. Az énekesek közt Wolf Kati, Váczi Eszter, Oláh Gergő, Kowalsky, Rácz Gergő, Tóth Gabi, Ambrus Rita, Siza, a zeneszerzők közt Erdélyi Péter, Rácz Gergő, Rakonczai Viktor, Puskás Peti, Lotfi Begi, Kálmán Tamás, Vödrös Marci voltak.

Sikerről sikerre a koncertszínpadokon is. 2017-ben dupla Rapülők, majd 2020-ban Jazz+Az a Papp László Sportarénában, 2021-ben a VeszprémFesten és a Tokaj Fesztiválkatlanban, majd Best of Geszti országszerte, nyaranta a margitszigeti szabadtéren, telente a Kongresszusi Központban. Tavaly áprilisban pedig elindult Váczi Eszterrel közös színházi koncert-estje, Vabadaba címmel.

De mikor alszik? A Geszti Sixty Aréna Show-ig biztosan nem. Egy színes egyéniség slágerekben és energiákban gazdag születésnapi nagykoncertje 2025. január 25-én az Arénában.

Jegyek
https://geszti-sixty.broadway.hu/2025-01-25-20-00

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)