István a király koncertelőadás az Arénában

Idén 35 éves a legendás István, a király rockopera. Az évforduló alkalmából Szörényi Levente és Bródy János műve ezúttal ünnepi, különleges koncertváltozatban lesz látható december 17-én, a Budapest Sportarénában. Budapest mellett öt vidéki nagyvárosban került színpadra a mű, az első előadás Szombathelyen, az Aréna Savariában volt, ahol teltház előtt, óriási sikert aratva csendültek fel a rockopera dallamai.

40 fős szimfonikus zenekar, rockzenekar és hatvan tagú vegyeskar kíséri a lemezminőségű előadást, amelynek szólistái a jelenlegi legjobb rock- és musicalénekesek: Feke Pál, Vadkerti Imre, Szomor György, Szemenyei János, Éder Enikő, Simon Boglárka és Tóth Gabi.

A három főurat a népszerű Cotton Club Singers énekesei személyesítik meg, Asztrik szerepében pedig az operaénekes Turpinszky Gippert Béla hallható. Az ünnepi koncertváltozatot különleges "múltidézés" teszi rendkívül látványossá, amiben az elmúlt 35 év korábbi előadásaiból láthatunk archív képeket és felvételeket. A hatalmas volumenű produkcióban több, mint 120 művész áll a színpadon.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)