Zenei kalandozások Kalmus Feliciánnal

Kalmus Felicián a #randomcello című projektjével robbant be a köztudatba néhány évvel ezelőtt. Zenélt már a Balaton jegén, arborétumban, sőt, egy száguldó hajó orrában a Titanic jól ismert dallamait is életre keltette. Egy nem mindennapi audiovizuális koncertshow-al készül minket megörvendeztetni november 17-én az UP Újpesti Rendezvénytér színháztermében. A koncertshowban az egyedi, LED falas látványvilág mellett izgalmas táncprodukciók, és légtornászok is közreműködnek.

Kalmus Felicián játéka egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusa és zenei sármja könnyen mozdítja el közönsége szívét a komolyzene irányába. Kézen fogja a hallgatót és végigvezeti színes és izgalmas instrumentális világán. Zenéje újszerű, mégis természetesnek ható elegye a komolyzenei és az elektronikus zenei elemeknek.

„Nem tudatos választás volt a cselló, ezt kaptam a zeneiskolában. Én igazából dobolni szerettem volna, de így alakult” – meséli Felicián. Érdekes eljátszani a gondolattal, mi lett volna, ha a tanár akkor dobverőt ad a kisfiú kezébe. Egy azonban biztos: a kényszerhelyzetből azóta igazi, elsöprő szerelem született, Felicián neve hallattán pedig ma már mindenki a jellegzetes vonóshangszerre asszociál. Videos projektjével, a #randomcelloval a fiatal tehetség hamar berobbant a köztudatba. Ezek a kisfilmek afféle zenei bonbonok, különleges csemegék voltak, később azonban egyre hosszabb filmekkel is kísérletezni mert a fiatal zenész.

„Sem a helyszín, sem a stílus nincs kőbe vésve, ettől „random” ez a videosorozat. Ennek köszönhető, hogy színes és izgalmas a produkció. Nem szeretek unatkozni, ezzel a változatossággal nem csak a hallgatóságnak, de saját magamnak is kedvezek. Ezért ilyen izgalmas és sokszínű a zenei világom. A közelgő újpesti koncerten is ez a crossover jelleg köszön majd vissza, zenei műfajok izgalmas, mégis homogén elegyére lehet számítani. Ráadásul a remek helyszín is lehetőséget ad egy szép és pörgős koncertre” – árulta el Felicián.
Hozzátette, a koncertshow megőrzi a klasszikus hangvételt, ugyanakkor csavar is egyet rajta. A filmzenék és népdalok mellett saját szerzemények is lesznek a repertoárban. „Az újonnan született saját szerzeményeim között is van néhány, amiből, ha elvennénk a korszerű elektronikus elemeket, megállná a helyét 100 évvel ezelőtt is. Igyekszem minél jobban megőrizni a klasszikus hangvételt. De azért olyan is lesz, hogy előkapom az elektromos csellót és odaütök!”
– ígéri a sikeres csellista.

Bővebb információ: http://up4event.hu/programok/kalmus-felician-koncertshow

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)