Rugdalózó és kiságyforgó: Ezek kellenek a pocaklakó érkezése előtt

Az első gyermekes szülők főként a rugdalózó beszerzésére gondolnak akkor, ha a ruházkodás kerül szóba. Nem titok azonban, hogy ennél jelentősen több felszerelésre, bútorra és kiegészítőre lesz szükség ahhoz, hogy a pocaklakó már egy kényelmes kuckóba érkezhessen haza a kórházból. Az online platformokon és a könyvesboltokban megszámlálhatatlan forrásra lelhetnek a kismamák, amik segítségével felkészülhetnek az előforduló helyzetekre.

Rugdalózó és pelenka: ebből soha nem lehet elég!

Az új családtag érkezése nemcsak várakozással, hanem izgalommal teli időszak is. Fontos, hogy amivel csak lehet, készüljünk fel előre, hiszen a baba megérkezése fenekestől forgatja majd fel a mindennapokat. Pelenkából soha nem lehet otthon elegendő, de a rugdalózó is gyakran lesz mosásban, ezért bőségesen célszerű beszerezni belőle váltást. A kiságyforgó mellett, a pelenkázó alátét és a használt pelenkák tárolására alkalmas, a szagokat elzáró szemetes is kitűnő szolgálatot tesz.

Kiságyforgó a nyugodt álmokért

A többféle stílusban, formákkal, hangokkal rendelkező kiságyforgó szerepe a praktikum és az esztétikum tekintetében egyaránt figyelmet érdemel. Megnyugtatja a babát, a színek lekötik a figyelmét, sőt, a későbbiekben mozgásra is ösztönzi. A kedves figurák mellett, az éjszakai fény is hasznos kiegészítő a babaszobában. Egyfajta nyugodt hangulatot biztosít, és elegendő fényt ahhoz, hogy ha ránéznénk a babára, akkor a villany felkapcsolásával ne ébresszük fel. A légzésfigyelő és a bébiőr alapnak számítanak, minden kismama gondol ezekre, leginkább az általuk jelentett biztonság miatt.

Babaápolás a mindennapokban

Az etetés és az alvás mellett, az ápolásra szánt idő sem elhanyagolható. A fürdetéshez olyan praktikus kellékekre lesz szükség, mint a babakád, a szivacs, a vízhőmérő, és a kicsik fürdetéséhez, a köldök ápolásához alkalmas készítmények. A hintőpor és a popsikrém sem maradhatnak el, hiszen jó ideig társak lesznek a pelenkázás és a kényelmes rugdalózó használat során.

A rugdalózó és kiságyforgó beszerzésekor ne feledkezzünk meg a nyugodt éjszakák kellékeiről, a matracvédőről, a lepedőről, a hálózsákról vagy például a kis kesztyűről. Ez utóbbi azt a célt szolgálja, hogy a kicsi alvás közben nehogy megkarmolja saját magát. Első gyermekes szülőként megéri képezni magunkat a témában, hiszen tudnivaló akad bőven. Néha az egészen egyszerű dolgokra nem gondolnak a szülők, ezért hasznos összeállítani egy listát, amin a beszerzendő holmik vannak.

Rugdalózó, hordozókendő és autósülés

A rugdalózó és az évszaknak megfelelő ruházat mellett, sokan választják a hordozókendő kínálta kényelmet. A közvetlen kontakt lehetővé teszi a kötődés kialakulását, ráadásul az otthoni teendők is elvégezhetők úgy, hogy közben nem kell a babát magára hagyni. Az otthon kényelmét időnként már a kezdeti időszakban is el kell hagyni. Ilyenkor a jól felszerelt pelenkázótáska, a plusz rugdalózó és a megfelelő, gerincet optimálisan megtámasztó autósülés is kitűnő szolgálatot tesz. A dolog tehát többről szól, mint pusztán egy kedves kiságyforgó beszerzéséről, de odafigyeléssel a praktikus eszközök már a baba érkezésekor otthon várhatják a kismamát.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)