The World of Hans Zimmer – a zeneszerző szerzeményei egy szimfonikus show keretben!

A fantasztakus koncertturné a világhírű zeneszerző rendezésében és közreműködésében járja a világot. Hans Zimmer ugyan nem lesz jelen a koncerten – amely 2020. február 17-én a budapesti Papp László Sportarénában látható – de saját zenekara és szólistái gondoskodnak a remek estéről. 22 szerzemény majd két órában egy különleges szimfónikus ünnepen: ez a The World of Hans Zimmer! Németország, Lengyelország, Belgium, Anglia, Spanyolország után Magyarországon is!

A műsorban többek között a Hannibal, Az oroszlánkirály, Gladiator medley, Karib tenger kalózai, Mission Impossible, Pearl Harbour és a Madagaszkár filmek etűdjei szólalnak meg háttérben filmrészletekkel és csodás fénytechnikával.
A koncert összeállításában Hans Zimmer teljes egészében részt vett és a szólistákat is maga választotta ki. Lisa Gerrard – Hans Zimmer hangja - világszerte elbűvöli a nézőket a Gladiátor-beli „Now We Are Free” c. dalával. Megemlíthetjük továbbá a népszerű csellistát – Tina Guo – aki a Wonder Woman vagy az Oroszlánkirály dallamait szólaltja meg különleges hangzású csellóján. Az est rendezőjét – Gavin Greenaway-t szintén Zimmer választotta ki.

Hans Zimmer:

A frankfurti születésű Zimmer – Hans Florian Zimmer - zenei karrierjét többek között a The Buggles nevű zenekarban ("Video Killed the Radio Star") kezdte meg billentyűsökön és szintetizátoron játszva. Az 1980-as években Stanley Myers filmzeneszerzővel dolgozott együtt. Az áttörés és a hírnév 1988-ban jött el az Esőember dallamainak köszönhetően, amiért Oscar-díjra jelölték. 2000-ben aGladiátor minden idők egyik legkeresettebb filmzenealbuma lett. Gyakran dolgozik Ridley Scott-tal. Egyik legnagyobb rajongója Steven Spielberg, aki az Az utolsó esély dallamaiba szeretett bele, azonban barátsága és hűsége köti John Williamshez, és talán csak ezért nem vált Zimmer a rendező állandó munkatársává.

A The World of Hans Zimmer koncert alkalmával Hans Zimmer egyedülálló lehetőséget teremt zenéjének bemutatására egy új – fiatalabb - generáció számára. A közönség elmerülhet a sokoldalú "Hans Zimmer világában". Az est zenei anyagából CD is készült a Sony Music terjesztésében.

Jegyek: www.eventim.hu/hu/jegyek/the-world-of-hans-zimmer-budapest-papp-laszlo-s...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)