A Tünet Együttes különleges kísérleti előadása

2021. szeptember 22-én és 23-án este 8 órakor a Trafóban lesz látható a Tünet Együttes új előadása, az Afterparty - egy fiktív törzs fiktív rituáléja. A táncosok és a rendező karanténközösséget vállalva közel egy évvel ezelőtt kezdték meg kísérleti évadjukat, melyben a hang és a mozdulat szerves együttműködését, egyszerre keletkezését vizsgálták.

Ennek keretében született meg Dányi Viktória, Kelemen Patrik, Oláh Balázs, Szabó Veronika és Szász Dániel szereplésével, A létezés eufóriája című filmmel világhírűvé vált Szabó Réka rendezésében a mozgásszínházként és zeneműként egyaránt értelmezhető előadás. A művészeti határokat feszegető kutatásban zenei trénerként és alkotótársként részt vett az ismert jazzénekesnő, Harcsa Veronika. Gondolhatjuk-e, hogy teljes figyelmünk, a másik meghallgatása, árnyalt hangunk keresése társadalmi állásfoglalás?

A csapat teret adott mindenki kíváncsiságának, kreativitásának. Az emberi hang és mozdulat kapcsolatát kutatták, hogy felfedezzék, meddig tágítható az a határ, amit még zeneként tudunk befogadni, hogy létrehozható-e olyan mű, amely táncelőadásként és zeneműként is értelmezhető.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)