Hírek

Itt olvashat híreket a kultúra világából: esemény, koncert, fesztivál, zenei videók, érdekességek.

A Sziget 2024 (augusztus 7-12. között)-es sokoldalú programkínálatában már rögtön az első napon, augusztus 7-én a Nagyszínpadon fellép a BRIT Awards-on idén "Global Icon" különdíjjal kitüntetett Kylie Minogue, aki tavaly Grammy-díjat is nyert legújabb albumáért. A Nagyszínpad headliner sávjában olyan nevek szerepelnek idén, mint Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix és Fred again., míg más sávokban olyan sokszínű előadók lépnek fel, mint Skrillex...

5

Sam Smith, a világhírű énekes és dalszerző, páratlan hangjával és lenyűgöző előadásmódjával, elragadja a közönséget augusztus 11-én a Sziget Fesztiválon. Ezen az estén a Sziget nagyszínpadán újraéled a zene varázsa és a dalok (többek közt:Stay With Me, Diamonds, I Feel Love, Promises, Gloria) elrepítik őket egy érzelemteli zenei utazásra. A Magic Mirror pedig hozza a jól bevált szórakoztatás receptjét!

5

Szinte nem is tudunk elképzelni egy tökéletes nyári estét úgy, hogy a jó társasághoz és a könnyed hangulathoz ne egy pohár koktél párosulna. Szerencsére nem kell tovább keresni a tökéletes helyszínt egy ilyen estéhez: egyedi hangulattal, precízen megalkotott koktélcsodákkal várják vendégeiket az ország legjobb koktélbárjai, amiket a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szedett listába.

5

Először látható hazánkban az osztrák The Freaks lenyűgöző előadása! A „Nova Visionaire” című világpremierjükkel érkeznek augusztus 28-án Budapestre. Puszta kézzel, bármilyen segédeszköz nélkül, repítik egymást méterekkel a levegőben. A plafonig érő piramisokkal és szédítő mutatványokkal lenyűgözik és elbűvölik a közönséget. Mindeközben pedig az egymásba vetett vak bizalom az, ami kiemeli ezt a csapatot.

5

A Backstreet Boys legendás énekese, Nick Carter, nemrégiben megerősítette, hogy világkörüli turnéja során Románia és Ausztria érintésével Budapestre is ellátogat. Az augusztus 1-jei koncert helyszíne a Vasúttörténeti Park, ahol a közönség a híres fiúbanda legnagyobb slágereit és Carter szólódalait hallhatja majd, a warm upról pedig DJ Dominique és Krisz Rudi gondoskodik majd.

5

A pezsgő kulturális életet olyan programok színesítik, mint a Nyáresti Koncertek szombatonként, melyek elvisznek a könnyűzene világába, a nagy sikerű Zene a Zöldben sorozat vasárnapi előadásait csodálatos környezetben, a Jókai Parkban élvezheti a közönség. Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a szerdai napnyugtákat a Nyáresti Operett estek előadásai fűszerezik meg.

5

A Korda házaspár, azaz Korda György és Balázs Klári, már évtizedek óta a magyar zenei élet meghatározó alakjai. Zenei sikerük titka több összetevőből áll, amelyek együttesen biztosítják népszerűségüket és időtállóságukat. Amíg legutóbb nyár elején volt koncertjük idén ők zárják a szezont augusztus 23-án, a Budapest Parkban! Lesznek ismét nagy slágerek és bulizhatunk egy jót a Reptér-re is!

5

A Sziget fesztivál kétségtelenül egyik legnagyobb előnye, hogy a hat nap alatt Budapestet a világ számos részéről érkező, idén mintegy hatvan országból származó fellépőkkel árasztja el. Ez a rendezvény a zenei műfajok sokszínűségét kínálja, emellett tánc, színház, cirkusz és egyéb művészeti ágak is képviseltetik magukat. A fesztivál során világhírű sztárokat, közkedvelt előadókat, izgalmas zenei és kulturális csemegéket, valamint hazánkban talán kevésbé ismert, feltörekvő...

5

Május 15. és szeptember 15. között az előző évivel megegyező tarifák érvényesek a nyár fővárosában, igénybe vehető a helyi lakos kedvezmény, online jegyvásárlási lehetőség és előre megváltható akár 3 napos jegytípus. A vízparti területen 2023-ban vezette be a városvezetés a kiemelt díjzónát a turisztikailag frekventált helyeken és időszakban, ahol az idei évben is ugyanaz a díjszabás érvényes.

5

Az önéletrajz minden álláspályázat alapja. Enélkül a dokumentum nélkül ugyanis technikailag sem lehetséges a jelentkezés a nyitott pozíciókra. Ami a tartalmat illeti, nem árt megfelelni bizonyos szabályoknak, de természetesen van lehetőség az egyediségre.

4