A Magna Cum Laude adományt gyűjtött

A zenekar december 5-én nem csak koncertezni érkezett Gyergyószentmiklósra, hanem ajándékokat is vitt a Böjte Csaba atya által vezetett Szent Anna Otthon lakóinak. Az ősszel megnyílt Otthonban jelenleg húsz kisgyermek él, ám jövőre hatvan hátrányos helyzetű gyermeket szeretnének még fogadni.

Az együttes életében nem ez az első alkalom, hogy jótékonykodik. A tehetséges fiatalok, valamint a hátrányos helyzetben lévők megsegítésére hozták létre a Magna Cum Laude Alapítványt, amely ezúttal a rajongói klubbal kiegészülve fogadta a felajánlásokat.

Mező Misiék ősszel ismerték meg a Szent Anna Otthont, és akkor fogalmazódott meg bennük az a gondolat, hogy szeretnének segíteni a kislakókon. Elhatározták, hogy gyűjtést szerveznek nekik, s az ajándékokat még az ünnepek előtt szeretnék átadni. Kértek egy listát az otthon igazgatónőjétől, ami alapján olyan adományokat tudtak vásárolni, összegyűjteni, amire igazán szükségük volt. A felajánlások a rajongóktól és több vállalkozótól érkeztek, melyek egy teherautóra nem is fértek fel.

A gyerekek előadással készültek, így szerették volna meghálálni azt a sok ajándékot, amit kaptak. Gitárral a kezükben egyházi dalokat énekeltek és verseket szavaltak. A gyerekek kérésének eleget téve Mező Misi és Szabó Tibi is gitárt kapott a kezébe, és velük közösen énekelték el a Vidéki sanzon c. dalt, majd Misi egy egyházi dallal is kedveskedett az otthon lakóinak.

A zenekar tagjai azóta gőzerővel készülnek az év végi karácsonyi koncertjükre! December 28-án a Syma Csarnokban egy igazán különleges lemezbemutató nagykoncertre számíthat a közönség. A hatalmas színpad, hang-, fény- és vetítéstechnika segítségével, a Belső Égés című legújabb albumuk teljes hanganyaga mellett, az összes korábbi slágerét is előadják majd.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)