Hírek

Itt olvashat híreket a kultúra világából: esemény, koncert, fesztivál, zenei videók, érdekességek.

A Sziget fesztivál kétségtelenül egyik legnagyobb előnye, hogy a hat nap alatt Budapestet a világ számos részéről érkező, idén mintegy hatvan országból származó fellépőkkel árasztja el. Ez a rendezvény a zenei műfajok sokszínűségét kínálja, emellett tánc, színház, cirkusz és egyéb művészeti ágak is képviseltetik magukat. A fesztivál során világhírű sztárokat, közkedvelt előadókat, izgalmas zenei és kulturális csemegéket, valamint hazánkban talán kevésbé ismert, feltörekvő...

5

Május 15. és szeptember 15. között az előző évivel megegyező tarifák érvényesek a nyár fővárosában, igénybe vehető a helyi lakos kedvezmény, online jegyvásárlási lehetőség és előre megváltható akár 3 napos jegytípus. A vízparti területen 2023-ban vezette be a városvezetés a kiemelt díjzónát a turisztikailag frekventált helyeken és időszakban, ahol az idei évben is ugyanaz a díjszabás érvényes.

5

Az önéletrajz minden álláspályázat alapja. Enélkül a dokumentum nélkül ugyanis technikailag sem lehetséges a jelentkezés a nyitott pozíciókra. Ami a tartalmat illeti, nem árt megfelelni bizonyos szabályoknak, de természetesen van lehetőség az egyediségre.

4

Képzeljük el, hogy sétálunk a Szigeten, ahol a zene varázslatos dallamai mellett az Utcaszínház és a Vándor Vurstli is otthont talál. Egyedi szórakozást ígérő sátrak, ahol a művészet és a színház összetalálkozik a szabadság és a kreativitás szigetén. Ez a hely nemcsak egy szórakozási lehetőség, hanem egy kalandra hívó kapu az új élmények és a meglepetések birodalmába.

5

A társadalmi eseményeknek sokféle típusa létezik, és mindegyikre más-más szabályok vonatkoznak. Egy elegáns bál, egy jól szervezett születésnap, egy kellemes üzleti ebéd vagy egy laza sportesemény számos élményt tartogat a résztvevők számára, de csak ha minden tekintetben jól érezzük magunkat a bőrünkben. Alkalomhoz és a helyszínhez való alkalmazkodás igen fontos része az öltözködésnek. Íme néhány általános irányelv ezzel kapcsolatban.

5

Hogy mi? Péterfy Bori és Geszti Péter egy párban? Az őrült szerelemnek semmi sem állja útját! Legalábbis abban a vadonatúj, őrült duettben és videó klipben, amelyben a mainstream rapper és az underground díva egymásra találnak. Igaz, ehhez előbb el kell tenniük láb alól a vetélytársaikat.

5

Elindult a strandszezon a Lupa-tónál, a Dunakanyar kapujában, ahol a természetes víz szerelmesei élvezhetik a napfürdőzést, a családi strandolást, az aktív pihenést vagy a koktélokkal való lazítást. Az idei szezonban a jegyárak nem emelkednek, és a tavalyi kedvezmények is megmaradnak. Újdonságként pedig pénztárcabarát strandételek is elérhetők lesznek.

5

A Gourmet Fesztivál (május 24-26.) zárónapján a kulináris kalandok és a színházi műfaj improvizatív elemei találkoznak, hogy közönség előtt egyedülálló gasztronómiai és kulturális élménnyé álljanak össze. A Flódni nevű előadás alapját két fontos összetevő adja: Stahl Judit gasztronómiai tudása és neves színészek képessége a spontán alkotásra. Az eredmény egy olyan mű, ami egyedi és megismételhetetlen élményt kínál minden alkalommal.

5

A népszerű Szigeten szinte mindenki megtalálja a neki tetsző programkínálatot, legyen az a Nagy Utcaszínház, Cirque du Sziget, ArtGarden vagy a Theatre-and-Dance Corner, a lényeg, hogy a választék igen sokrétű augusztus 7. és 12. között.

5

Először látható hazánkban az osztrák The Freaks lenyűgöző előadása! A „Nova Visionaire” című világpremierjükkel érkeznek augusztus 28-án Budapestre. Puszta kézzel, bármilyen segédeszköz nélkül, repítik egymást méterekkel a levegőben. A plafonig érő piramisokkal és szédítő mutatványokkal lenyűgözik és elbűvölik a közönséget. Mindeközben pedig az egymásba vetett vak bizalom az, ami kiemeli ezt a csapatot.

5