Környezettudatos és biztonságos közlekedési megoldások Siófokon

Sok más városhoz hasonlóan a Siófoki Városőrség kötelékében is megkezdi működését a kerékpáros járőrszolgálat. A költséghatékonyság és célszerűség érdekében a siófok városvezetés megvizsgálta annak lehetőségét, hogy a városőrség autóval teljesített járőrszolgálatát miképp tudná részben kerékpáros szolgálattal kiváltani. A kerékpáros járőrszolgálat bevezetése több szempontból indokolt volt, hiszen amellett, hogy olcsóbb és környezetbarát közlekedési eszköz, gyorsabb és hatékonyabb közlekedés valósítható meg 2 keréken, kiemelten a forgalmas nyári szezonban.

A fentieken túl Siófok elkötelezett a kerékpáros közlekedés támogatása mellett, aminek jegyében jelentős kerékpáros infrastruktúra fejlesztés történt városi szinten az elmúlt években, gondoljunk a Sió parton és a Balaton parton húzódó kerékpárutakra vagy a kihelyezett biciklis pihenő és szervizpontokra, kerékpártárolókra.

A siófoki Park Center bevásárlóközpontban található INTERSPORT Áruház azonnal a város kezdeményezése mellé állt és 2 db Genesis MTB kerékpár felajánlásával szponzorálta a városi kezdeményezést.

Az INTERSPORT 2006 óta Magyarország 14 áruházával a vezető sportszerkereskedők közé tartozik. A cég márkás termékek gazdag választékát nyújtja üzleteiben a sportkedvelő emberek számára szaktanácsadói segítséggel. A siófoki üzlet 2020 március óta működik a városban és a kezdetektől támogatja a város sporttal, aktív pihenéssel kapcsolatos megkereséseit.

„Nyitás óta jó kapcsolatot ápolunk a várossal és a vezetéssel. Fontos számunkra az egészség és a környezettudatosság mellett, hogy részt vállaljunk a város fejlődésében. Ezzel a támogatással szeretnénk viszonozni azt a szeretet, amit kaptunk azóta, amióta itt vagyunk.”– nyilatkozta Reining Tibor, az INTERSPORT siófoki áruházának üzletvezetője.

Tovább fokozzuk a városi közlekedés biztonságát Siófokon

Elkészült az okoszebra-telepítési program 4. és 5. okos zebrájának kivitelezése a város területén. Ezúttal a Kiliti városrészben, a Honvéd utca és Csalogány utcák sarkán, valamint a belvárosban a Vilma és Kossuth Lajos utca sarkán kezdi meg működését 2 „okoszebra”a napokban.

2019-ben Siófok egy baleset-megelőzési programot indított el a városban, aminek keretein belül „okoszebrákat” kezdett el telepíteni a város legforgalmasabb gyalogátkelő helyeire. Az esti, éjszakai sötétségben a védett zebrán áthaladó gyalogost messziről látható, villogó fény jelzi a közeledő autósok számára. Mind a helyi, mind pedig az országos tapasztalatok azt mutatják, hogy az okoszebra segítségével még tovább csökkenthető az esetleges bekövetkező balesetek száma, így növelve a gyalogosátkelőn közlekedők biztonságát. A telepítést még inkább indokolttá tette a nemrégiben történt súlyos baleset a Kossuth Lajos utcai átkelőnél.

A biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés a szeptemberi iskolakezdés időszakában még aktuálisabb téma. A városvezetés elkötelezett szándéka, hogy a jövőben is minden eszközzel és beruházással a balesetmentes közlekedést biztosítsa a város lakói és látogatói részére.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)