Hírek

Itt olvashat híreket a kultúra világából: esemény, koncert, fesztivál, zenei videók, érdekességek.

A Travelling Galaxy kiállítás Budapest központjában kínál lenyűgöző bepillantást a Star Wars univerzumába, életnagyságú kiállítási darabokkal és interaktív élményekkel. A kiállítás a híres karaktereket, űrhajókat és díszleteket modern technológiákkal ötvözi, lehetővé téve, hogy a résztvevők közvetlenül részt vegyenek a galaktikus kalandokban. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat!

5

Megérkeztek a 2023-as összesítő helyi vendégéjszaka számadatok, melyek alapján jóval az országos átlag felett teljesített Siófok város turizmusa. Színvonalas szolgáltatásokkal, színes kulturális és gasztro kínálattal, vidám gyermek és családi programokkal, széles aktív sport és szabadidős lehetőségekkel, felújított strandokkal, látványos közterekkel találkozik, aki Siófokot és környékét választotta vagy választja az év bármely szakában.

5

A magyar városoknak, különösen Budapestnek, egyedi bájuk és történelmük van, ami különleges módon fejeződik ki városképükben. Az építészeti részletek a folyók hajóival, a hidak sziluettjei, vagy éppen a városi kávéházak hangulata mind-mind fantasztikus történeteket mesélnek el, melyekkel nap-nap után, újra és újra találkozhatunk. Szakály Roland építészmérnök és városrajongó grafikus, aki máshogy látja Budapestet.

5

Egy fűtő klíma használata akár még gazdaságosabb is lehet, mint a gázzal történő fűtés. Ehhez viszont figyelembe kell venni a körülményeket és ennek megfelelően kiválasztható az ideális változat.

4

A szépérzék, a jó kézügyesség és a művészi tehetség elengedhetetlen ahhoz, hogy kiváló alkotások születhessenek a kezeink között. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy alkotás során milyen eszközökkel dolgozunk.

5

A Don’t Lie to The Planet Show egyedülálló ötvözetét kínálja a magyar néptáncnak és a mesterséges intelligenciának, lenyűgöző vizuális élményekbe burkolva. Az előző premier hatalmas sikert aratott, és most újra itt a lehetőség (február 15-én, március 10-én, és április 23-án), hogy részese legyen ennek az elképesztő produkciónak. Az előadás középpontjában áll az, hogy felhívja a figyelmet a társadalmunkat fenyegető jelenlegi kihívásokra.

5

Az egyik legnagyobb magyar sztár, a bársonyos hangú énekes, a „nők bálványa”, Szécsi Pál jövő márciusban lenne 80 éves. A 2024. március 10-i Szécsi Pál 80 emlékkoncerttel emlékeznek meg róla a Budapest Arénában. Az eseményen felidézik a legnagyobb slágereit, mint például a „Csak egy tánc volt”, az „Egy szál harangvirág”, a „Gedeon bácsi”. Ezeket az ismert dalokat olyan előadók adják majd elő, mint Miller Zoltán, Nagy Sándor, Pál Dénes és Serbán...

5

Siófok télen is ragyog! A város szívében, a Nagystrand festői környezetében található jégpálya február 4-ig várja a korcsolyázás szerelmeseit. A 380 m2 terület és a 100 m2 jégfolyosó olyan élményt kínál, amit mindenki élvezni fog, kicsik és nagyok egyaránt.

5

Olyan sok hirdetés van az interneten, hogy joggal gondolhatnánk, bármikor találunk szakembert, amikor a szükség úgy hozza. Azonban egy lelkiismeretes vízvezeték szerelő megtalálása nem a legegyszerűbb feladat, hiszen a hirdetésekben szereplő reklámszöveg mögött nem lehet tudni, hogy mi van valójában. Az már egy elég rossz ómen, ha kijön a szaki és elkezd hüledezni a látottak alapján, egyre csak azt kérdezgetve, hogy: „Hát ki volt, aki ezt a bekötést csinálta? Ezt nem így, hanem úgy...

5

Bár van, hogy inkább nem szeretnénk, mégis néha muszáj belegondolnunk abba, mivel fog járni a közelgő költözés. A csomagolással együtt bizony ez nem egy 1-2 nap alatt lezavarható feladat. Aztán a sok bútor, meg a dobozok és az egyéb értéktárgyak mozgatása szintén embert próbáló. Mellette ott van még a munka és a gyerekek is, ki bírja ezt? A költöztetés Budapest tekintetében egyszerűbb, ha szakszerűen, egy korrekt költöztető cég révén történik.

5