Hírek

Itt olvashat híreket a kultúra világából: esemény, koncert, fesztivál, zenei videók, érdekességek.

Az Anima Musicae Kamarazenekar örömmel jelenti be legújabb koncertjét, melynek a világhírű magyar szoprán, Baráth Emőke a szólistája. A május 16-i esemény és az elbűvölő előadó garantálják az est sikerét a klasszikus zene szerelmesei számára. Érdekesség, hogy a zenekar és a szólista először lépnek fel együtt. A formáció egy rendkívül tehetséges, fiatal zenészekből álló együttes, mely egyedi élményt nyújt a hallgatóknak, és képes mélyreható érzelmeket ébreszteni a zene erejével.

5

A természet és a technológia nem kell, hogy kizárják egymást. Sőt, összefonódásukból valami igazán különleges születhet. Az intelligens otthoni eszközök, mint a termosztátok vagy az automatizált nyílászárók már régóta megkönnyítik életünket otthonainkban. Azonban kevesen gondolnák, hogy ezek a technológiák képesek kilépni házaink falai közül, és a kertek világában is forradalmi változásokat tudnak hozni.

5

Az első gyermekes szülők főként a rugdalózó beszerzésére gondolnak akkor, ha a ruházkodás kerül szóba. Nem titok azonban, hogy ennél jelentősen több felszerelésre, bútorra és kiegészítőre lesz szükség ahhoz, hogy a pocaklakó már egy kényelmes kuckóba érkezhessen haza a kórházból. Az online platformokon és a könyvesboltokban megszámlálhatatlan forrásra lelhetnek a kismamák, amik segítségével felkészülhetnek az előforduló helyzetekre.

4.5

Újabb fejezetéhez érkezett az ARTista Café a Fővárosi Nagycirkuszban. Ezúttal Harry Houdini igazi ismerőivel és követőivel idézték fel a 150 éve született nagy bűvész életét, munkásságát, trükkjeit, varázslatait és örökségét. Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, Eric Lee francia illuzionista, Szonday Szandra cirkusztörténész, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár-és Archívum muzeológusa, valamint Kelle Botond bűvész segítségével elevenítették fel a legnagyobb mágus...

5

Március 29-től április 1-ig Siófok Fő terén rendezik az év első nagy fesztiválját, a Húsvéti Nyuladalomot! A színes programok között sztárfellépők, családi és gyerekprogramok, borterasz, gasztro- és kézműves vásár várja a látogatókat, hogy együtt ünnepeljék a tavasz érkezését Siófokon! Tojás- és Nyúlfutam futóversennyel, koncertekkel, húsvéti játszóudvarral, tojáskvízzel szórakozhatunk. Fellépnek olyan népszerű zenekarok, mint a Hot Jazz Band, Zoltán Erika és a Group’N’...

5

A szabadakarat c. darabban (május 28. Margitsziget Színház) - az alkotók szándéka szerint - a közismert énekesek színpadi jelenléte, a koncertszerű előadásmód kiragadja a sztorit a hagyományos színházi előadások, musicalek konvencióiból. A fizikai színház eszközeinek segítségével olyan színpadi „egységet” hoznak létre, amiben ugyan fellelhető az átélhető emberi történet, de a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció...

5

A Travelling Galaxy kiállítás Budapest központjában kínál lenyűgöző bepillantást a Star Wars univerzumába, életnagyságú kiállítási darabokkal és interaktív élményekkel. A kiállítás a híres karaktereket, űrhajókat és díszleteket modern technológiákkal ötvözi, lehetővé téve, hogy a résztvevők közvetlenül részt vegyenek a galaktikus kalandokban. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat!

5

Megérkeztek a 2023-as összesítő helyi vendégéjszaka számadatok, melyek alapján jóval az országos átlag felett teljesített Siófok város turizmusa. Színvonalas szolgáltatásokkal, színes kulturális és gasztro kínálattal, vidám gyermek és családi programokkal, széles aktív sport és szabadidős lehetőségekkel, felújított strandokkal, látványos közterekkel találkozik, aki Siófokot és környékét választotta vagy választja az év bármely szakában.

5

A magyar városoknak, különösen Budapestnek, egyedi bájuk és történelmük van, ami különleges módon fejeződik ki városképükben. Az építészeti részletek a folyók hajóival, a hidak sziluettjei, vagy éppen a városi kávéházak hangulata mind-mind fantasztikus történeteket mesélnek el, melyekkel nap-nap után, újra és újra találkozhatunk. Szakály Roland építészmérnök és városrajongó grafikus, aki máshogy látja Budapestet.

5

Egy fűtő klíma használata akár még gazdaságosabb is lehet, mint a gázzal történő fűtés. Ehhez viszont figyelembe kell venni a körülményeket és ennek megfelelően kiválasztható az ideális változat.

4