60 éves a legendás Studio 11 zenekar - különleges koncert a MÜPA-ban

Egyszerű a magyarázat a Stúdió 11 zenekar nevére: jellemzően tizenegyen alkották, és stúdiózenélésre volt hivatott. Az már cseppet sem magától értetődő, hogy 60 éven át képes volt nem csak fennmaradni, de maradandót alkotni a hazai könnyűzenei életben. Indokolt az ünneplés. A jelenleg - május 27-én a MÜPA-ban - 12 taggal működő ensemble négy kiváló énekes szólistával, Koós Rékával, Szőke Nikolettával, Király Viktorral és Vastag Tamással szólaltatja meg elmaradhatatlan és védjeggyé vált darabjait, illetve egy sor meglepetésszámba menő csemegét.

A Studio11 zenekar 1963-ban Zsoldos Imre és Dobsa Sándor vezetésével alakult a közszolgálati rádió égisze alatt. A zenekar 60 éves története során meghatározó részese volt a magyar könnyűzene fejlődésének, fontos dalok, produkciók megszületésének közreműködőjeként. Tagjai mindig is magas szinten képzett muzsikusok - egyúttal kiemelkedő szólisták is - akik rendszeres szereplői a hazai és a nemzetközi jazz életnek. A több évtizedes művészi tevékenység eredménye tengernyi hanghordozón, televízió- és rádió felvételen hallható, látható. A jelenleg művészeti társulatként működő Studio11 Ensemble a legkülönbözőbb összeállításokban formát öltve, a jazz és a könnyűzene valamennyi stílusában mindig is a szabad zenélés útjain jár.

A zenekar fennállásának 60. évfordulóját ezen az estén Koós Réka, Szőke Nikoletta, Király Viktor, Vastag Tamás és Csonka András társaságában ünnepli egy olyan produkcióval, amely amellett, hogy átfogja múltuk sokrétűségét, a jelennek szól, és a jövőbe mutat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)