misztikus

Tíz perc múlva három

Tihany, június vége. A toronyóra tíz perc múlva hármat mutat. Simon, az író témákat keres új könyvéhez. Belebotlik Izabellába, a festőnőbe, aki az apátságról festi képét. Simonnak ismerős a festmény: nagyszülei lakását pont egy ilyen kép díszíti, illetve nem pont ilyen, hanem ugyanez! Még a felhők is olyanok, még a templom órája is ugyanúgy áll, mint Izabella képén. Csakhogy az a festmény legalább száz éve családja féltett kincse. A fiatalember azt hiszi, hogy a festőnő egy ügyes hamisító, aki ismert témákat másol. Izabella mosolyog: állítja, azt a képet is ő festette. Időparadoxon – ecsettel.

Bemutató: 
csü., 2022/03/03
Rendező: 
Dézsy Zoltán
Szereplők: 
Kassai Ilona, Andorai Péter Krisztián, Vészabó Noémi, Pánovics Rajmund, Dézsy Zoltán, Farkas Viktória
Forgalmazó: 
HJ. Média Kft.

Csillagok határán

Montét halálra ítélték, de kivégzés helyett egy űrhajóra küldték több más elítélttel, hogy kísérletezzenek rajtuk. Az űrhajón született egy lánya is, Willow. Az űrben töltött hosszú évek alatt a lány kamasszá érett, a hajó személyzete és a többi rab pedig meghalt vagy eltűnt. Így már csak Monte utazik a lányával, nekik kell az űrhajó sötét titkait kideríteniük.

Bemutató: 
csü., 2019/06/13
Rendező: 
Claire Denis
Szereplők: 
Juliette Binoche , Robert Pattinson , Mia Goth , Lars Eidinger , André Benjamin , Agata Buzek , Jessie Ross , Ewan Mitchell
Forgalmazó: 
ADS Service

A szavak ereje

Egy detektívtörténetbe csomagolt családi dráma, mely során a szavak ereje és szeretete segít egy apának, hogy helyrehozza viszonyát elhidegül fiával.

Bemutató: 
csü., 2019/05/30
Rendező: 
Carl Hunter
Szereplők: 
Bill Nighy , Sam Riley , Alice Lowe , Jenny Agutter , Tim McInnerny , Andrew Shim , Louis Healy , Ella-Grace Gregoire
Forgalmazó: 
Cirkofilm

Üveg

Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben.

Bemutató: 
csü., 2019/01/24
Rendező: 
M. Night Shyamalan
Szereplők: 
Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Sarah Paulson, Anya Taylor-Joy, Luke Kirby, Julia Campbell
Forgalmazó: 
Fórum Hungary

Tovább

Sóhajok

Történetünk 1977-ben játszódik, amikor a fiatal amerikai, Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozhasson a méltán híres Markos Tanz Companyhoz. Megérkezésekor a tánctársulat egyik tagja, Patricia (Chloë
Grace Moretz) titokzatos körülmények között eltűnik. Susie ott tartózkodása idején rengeteget fejlődik a társulat vezetőjének, Madame Blanc-nak (Tilda Swinton) irányítása alatt. A próbák során azonban összebarátkozik egy táncossal
is, aki azt gyanítja, hogy a vezetőség valamiféle sötét titkot rejteget...

Bemutató: 
csü., 2018/11/08
Rendező: 
Luca Guadagnino
Szereplők: 
Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Mia Goth, Jessica Harper
Forgalmazó: 
CINETEL

Kaliforniai rémálom

A Cannes-ban bemutatott mozi a noir filmek legjobb hagyományait viszi tovább, helyet követelve magának a műfaj olyan klasszikusai között, mint A hosszú búcsú, a Kínai negyed vagy a Mulholland Drive, amelyek Los Angeles igéző, de megannyi sötét titkot rejtő világába kalauzolnak, hogy aztán a látottak a legmerészebb rémálmainkat is felülírják…A lenyűgöző fantáziájú David Robert Mitchell (Valami követ) ezúttal egy eszeveszett neo-noir lázálmot vitt filmre, amelyben egy főhős bizarr bűntények sorozatáról próbálja lerántani a leplet.

Bemutató: 
csü., 2018/08/23
Rendező: 
David Robert Mitchell
Szereplők: 
Andrew Garfield, Riley Keough, Jimmi Simpson, Sydney Sweeney
Forgalmazó: 
CINETEL

Tovább

Az apáca

Az elmúlt évek legsikeresebb horror-sorozatait jegyző James Wan producerként és rendezőként is bizonyította már, hogy mennyire szereti és mennyire érti a műfajt. A Démonok között-sorozat valamint a belőlük leágazó Annabelle-filmek mellet most új figurát kelt életre: Valak feltűnt már a Démonok között-ben és az Ananbelle-ben is, de most mutatja ki igazán a foga fehérét.

Bemutató: 
csü., 2018/09/06
Rendező: 
Corin Hardy
Szereplők: 
Taissa Farmiga, Demián Bichir, Jonny Coyne, Bonnie Aarons, Charlotte Hope, Ingrid Bisu, Jonas Bloquet, Sandra Teles
Forgalmazó: 
InterCom

Tovább

Igaz történet alapján

A történet főhőse egy író, aki kemény időszakon megy át utolsó könyvének megjelenését követően. Helyzetét nehezíti, hogy kissé elmélyült kapcsolatba keveredik egyik lelkes rajongójával.

Bemutató: 
csü., 2018/05/17
Rendező: 
Roman Polanski
Szereplők: 
Eva Green, Emmanuelle Seigner, Vincent Pérez, Noémie Lvovsky, Brigitte Roüan, Dominique Pinon, Camille Chamoux
Forgalmazó: 
Cinetel

Tovább

Sosem voltál itt

Egy eltűnt tinédzserlány és egy egykori kihallgató tiszt közös története, akik a legveszedelmesebb körülményeken is keresztülküzdik magukat.

Bemutató: 
csü., 2018/05/10
Rendező: 
Lynne Ramsay
Szereplők: 
Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola, John Doman, Judith Roberts, Alex Manette, Madison Arnold
Forgalmazó: 
ADS Service

Tovább