vígjáték

Veszélyes lehet a fagyi

Szilágyi Fanni korábbi kisfilmjeivel (A kamaszkor vége, A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal) már bebizonyította, hogy érzékenyen tudja feltenni a nehéz kérdéseket is.

Bemutató: 
csü., 2022/11/17
Rendező: 
Szilágyi Fanni
Szereplők: 
Patkós Márton, Stork Natasa, Szabó Máté
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább

Mrs. Harris Párizsba megy

A film Paul Gallico regénye alapján készült, amely 1958-ban jelent meg. Az Egyesült Királyságban "Virágok Mrs. Harris" számára címmel adták ki. Ez volt az első a négy könyvből álló sorozatban, amely egy londoni takarítónő kalandjairól szól. Érdekesség, hogy a moziban Párizst és London egyes részeit Budapest helyettesíti.

Bemutató: 
csü., 2022/10/20
Rendező: 
Anthony Fabian
Szereplők: 
Alba Baptista, Lucas Bravo, Anna Chancellor, Isabelle Huppert, Jason Isaacs, Lesley Manville, Rose Williams, Lambert Wilson
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film

Tovább

Minden jót, Leo Grande

Nancy Stokes, a megözvegyült, nyugdíjba vonult iskolai tanár kalandra vágyik, emberi kapcsolatra és némi szexre. Jó szexre.

Bemutató: 
csü., 2022/09/01
Rendező: 
Sophie Hyde
Szereplők: 
Isabella Laughland, Daryl McCormack, Emma Thompson
Forgalmazó: 
Fórum Hungary

Tovább

A gyilkos járat

A Deadpool 2. rendezőjének japánban játszódó akcióvígjátéka elképesztő tempót diktál, nagyon gátlástalan, nagyon vicces, és csupa zseniális színész őrültködik benne.

Bemutató: 
csü., 2022/08/04
Rendező: 
David Letich
Szereplők: 
Brad Pitt, Sandra Bullock, Aaron Taylor-Johnson, Zazie Beetz, Joey King, Michael Shannon, Hiroyuki Sanada, Andrew Koji

Tovább

Beugró a Paradicsomba

A vígjáték az ötödik film, amiben a sztár együtt játszik Julia Robertsszel, akivel ennek köszönhetően fél szavakból is megértik egymást. Elvált egykori házaspárt alakítanak, akik azért utaznak Balira. hogy keresztbe tegyenek a lányuknak (Kaitly Dever), mert férjhez menni készül.

Bemutató: 
csü., 2022/10/06
Rendező: 
Ol Parker
Szereplők: 
George Clooney, Julia Roberts, Kaitlyn Dever, Lucas Bravo
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film

Nyugati nyaralás

Magyarország a ’80-as évek derekán. Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani – még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Gyuri hirtelen megvilágosodik: kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját. A német verdával és papírokkal a nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a “kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…

Bemutató: 
csü., 2022/09/15
Rendező: 
Tiszeker Dániel és Lévai Balázs
Szereplők: 
Mészáros Máté, Pokorny Lia, Szőke Abigél
Forgalmazó: 
Fórum Hungary

A hónap dolgozója

A film a francia vígjáték és humor legjobb hagyományait követi. A film író-rendező-főszereplője, Jérome Commandeur a kortárs francia vígjáték egyik legsikeresebb alakja.

Bemutató: 
csü., 2022/07/21
Rendező: 
Jérome Commandeur
Szereplők: 
Jérome Commandeur, Pascale Arbillot, Gérard Darmon, Malik Bentalha, Karina Beuthe Orr, Christian Clavier, Gérard Depardieu
Forgalmazó: 
Vertigo Média

Tovább

Együtt kezdtük

A csodás balatoni helyszíneken játszódó nyári vígjátékot fiatalos humora, jó hangulata és menő zenéje teszi emlékezetessé. A FOMO - Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvírója, Kerékgyártó Yvonne második játékfilm rendezése sok humorral, jó zenékkel, borokkal és balatoni életérzéssel kísért felnövéstörténet, ami úgy enged be a mai késő húszasok világába, ahogy magyar film eddig még nem. A rendező élettel teli vígjátéka egy útkereső generáció örömeiről, döntéseiről, csalódásairól, szerelmeiről, hazugságairól és még sok másról mesél mindannyiunknak.

Bemutató: 
csü., 2022/08/04
Rendező: 
Kerékgyártó Yvonne
Szereplők: 
Jakab Balázs, Mosolygó Sára, Kövesi Zsombor, Kanyó Kata, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Nagy Márk, Mészöly Anna, Hrisztov Toma valamint Mucsi Zoltán, Szabó Simon, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás
Forgalmazó: 
InterCom

Tovább

Szia Életem!

A vígjátékban kicsit minden szülő magára ismerhet. A készítők legalábbis ezzel a szándékkal vitték vászonra Vékes Csaba forgatókönyvét, aki saját tapasztalataiból merítve kerekített, időnként a valóság határait átlépő, történetet az apává válás folyamatáról.

Bemutató: 
csü., 2022/08/25
Rendező: 
Rohonyi Gábor
Szereplők: 
Thuróczy Szabolcs, Pásztor-Várady Mór, Kovács Patrícia, Kiss Diána Magdolna, Mucsi Zoltán, Scherer Péter

Tovább

Főzőtanfolyam (újra) kezdőknek

Karin és a férje, Stan a 40. házassági évfordulójuk alkalmából egy hatalmas ünnepséget szerveztek. Miközben a barátaik a boldogságukra koccintanak, Karin rájön, hogy Sten korábban hűtlen volt hozzá. A nő egész életében a férjéről és a lányukról gondoskodott, most pedig az egész élete egyszeriben széthullott. Egy régi barátnője rábeszéli Karint, hogy terápiás célból csatlakozzon egy főzőtanfolyamhoz, amelyet nem más, mint a híres szakács, Henrik vezet. A konyhában, a fűszeres és az ínycsiklandozó ételek között Karinnak nem csupán az életkedve tér vissza barátnői társaságában, de a főzés, rég elfeledett szenvedélyét is újra felfedezi, és talán még a szerelem is megint rátalál.

Bemutató: 
csü., 2022/06/09
Rendező: 
Annika Appelin
Szereplők: 
Marie Richardson, Peter Stormare, Carina M. Johansson, Sussie Ericsson, Björn Kjellman, Ida Engvoll, Wilhelm Johansson, Maria Sid, Ramtin Parvaneh
Forgalmazó: 
Vertigo Média