A Hold sötét oldala

Eredeti cím: 
De l'autre côté de la Lune, Beyond the Far Side

Még több mint 50 évvel az Apollo-missziók után is a Hold varázsa körül leng minket. A páratlan űrkutatási eredmények folyamatosan új megvilágításba helyezik ismereteinket erről a titokzatos égitestről. 2019 januárjában egy kínai űrszonda landolt a Hold Földről nem látható oldalán, egy tudományos bravúr, ami újra a figyelem középpontjába állította a Holdat. De mi lehet a célja egy ilyen utazásnak? Talán az ásványkincsek jobb megértése és kitermelése? Vagy telepes kolóniák létrehozása a Holdon, még mielőtt a Marsra költöznénk? A Hold egyfajta ugródeszkává válik, amely elvezet minket a mélyűrbe?

Egy új kincses térkép rajzolódik ki, amely eddig ismeretlen területeket és lenyűgöző értékeket mutat be. Valóságos űrforradalom zajlik! Nemzetközi szinten kinyilvánított szándék van arra, hogy állandó bázist hozzunk létre a Holdon. Ráadásul a Hold nem csupán a Mars felé vezető út állomása, de egyben az űrkutatás felgyorsulásának is szimbóluma. A jelek szerint Kína elindította Tianwen-programját, amely már a Mars-kutatásra koncentrál.

Az Egyesült Államok is részt vesz a Mars felfedezésében. Nem sokkal azelőtt, hogy a Zhurong leszállt volna, az amerikai Perseverance nevű rover sikeresen landolt a Marson. Az űrügynökségek ennél magasabb céllal törekednek a Mars felé, mint az erőforrások feltárása: élet jeleire vadásznak. Ez a bolygóközi kutatás "Szent Grál"-ja!

Bemutató: 
csü., 2024/05/23
Rendező: 
François-Xavier Vives
Forgalmazó: 
Pannonia Entertainment
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)