A kaszkadőr

Eredeti cím: 
The Fall Guy

A film új korszakot nyit az akciófilmek történetében, ami nem is csoda, hiszen a John Wick-filmekkel berobbant David Leitch exkaszkadőr a rendező.

Ryan Gosling nagy sztárok halálmegvető bátorságú dublőrét alakítja, aki vásárra viszi a bőrét helyettük a veszélyes jelenetekben. Örök statisztából azonban kénytelen főhőssé válni, amikor egy filmforgatás során valódi nagyszabású bűnesemény kellős közepébe csöppen.

A színész egy dán művészfilmesnek, Nicolas Vinding Refnnek köszönhetően ismerkedett meg a gyors ütések és csonttörő autós borulások világával: Drive – Gázt! című Oscar-jelölt és 79 egyéb díjjal kitüntetett közös filmjük maradandó élményt nyújt. Az akciófilmbe oltott lélektani drámát újabb közös szárnyalás követte: a Csak Isten bocsáthat meg című bosszúhadjáratban Gosling a bangkoki alvilágot tizedelte meg váltogatott módszerekkel, bíbor és lila neonok megvilágításában, amivel a film kiérdemelte a paradox, de találó „színes noir” minősítést. Ilyen merész és kétségbeesett gyakorlatok után Gosling már jól tudja, főszerephez jutott kaszkadőrként hogyan kell stílusosan kiesni az ablakon és megértő mosollyal szöget ütni valakinek a fejébe.

Bemutató: 
csü., 2024/05/02
Rendező: 
David Leitch
Szereplők: 
Ryan Gosling, Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson, Teresa Palmer
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)