dokumentum

A boldogság ügynöke

Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya rendezők egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követték A boldogság ügynöke című filmben.

Bemutató: 
csü., 2024/05/02
Rendező: 
Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább

Bagossy Brothers Company – 10 éve úton

Az egész estés alkotás, a Bagossy Brothers Company – 10 éve úton az erdélyi kezdetektől egészen a budapesti jubileumi nagykoncertjéig követi nyomon a pop, rock és folk stílust egyedi módon ötvöző banda útját, sok-sok zenével, látványos koncertfelvételekkel, valamint a zenekar tagjait és hátterét is részletesen bemutató interjúkkal nyújtva páratlanul gazdag moziélményt. A film kizárólag december 8-án és az azt követő hétvégén tekinthető meg országszerte és a határon túli magyarok lakta településeken.

Bemutató: 
pén., 2023/12/08
Forgalmazó: 
Juno11

Tovább

Folyékony aranya

Almási Tamás (Ballagás, Kölyköd voltam, Ítéletlenül, Sejtjeink, Márió a varázsló, Puskás Hungary, tititá) Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező legújabb dokumentumfilmje a Nemzeti Filmalap támogatásával készült el.

Bemutató: 
csü., 2019/09/19
Rendező: 
Almási Tamás
Szereplők: 
Alkonyi László, Bacsó András, Szepsy István
Forgalmazó: 
Vertigo Média

Tovább

Három egyforma idegen

A Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját elnyerő Három egyforma idegen lehengerlő, végig feszült és meglepetésekkel teli film arról, hogy mennyire irányíthatjuk a magunk és gyerekeink sorsát, és mennyire határozzák meg életünket az örökölt gének.

Bemutató: 
csü., 2019/06/13
Rendező: 
Tim Wardle
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább

Ultra

Az Ultra egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére. Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen – a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.

Bemutató: 
csü., 2017/09/21
Rendező: 
Simonyi Balázs
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább

Pingvinek vándorlása 2

2 évvel a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjjal jutalmazott, világszerte kasszasikert arató Pingvinek vándorlása után Luc Jacquet (Volt egyszer egy erdő, Ég és jég között) francia rendező elkészítette a nagysikerű film folytatását, amiben ismét az Antarktiszre kalauzolja a nézőket. Jacquet a Pingvinek vándorlása 2-t két hónapig forgatta egyedülálló körülmények között, miközben tengeralattjáróval víz alatti, drónnal pedig légi felvételekkel tette még látványosabbá alkotását.

Bemutató: 
csü., 2017/04/13
Rendező: 
Luc Jacquet
Forgalmazó: 
Vertigo Média

Tovább

Mi ez a cirkusz?

A különleges műfajú, a valóság és a fikció határán egyensúlyozó Mi ez a cirkusz? című mozifilm, amely egyedülálló bepillantást ad hat fiatal artista és világhírnév küszöbén álló magyar újcirkusz társulatuk, a Recirquel életébe, valamint egy előadás születésébe. A több mint három éven át készült egész estés film sajátos nézőpontból, úgy mutatja be a levegő ifjú hőseit, ahogy egyébként sosem láthatjuk őket.

Bemutató: 
csü., 2017/02/02
Rendező: 
Halász Glória
Szereplők: 
Vági Bence és Recirquel társulata
Forgalmazó: 
Anjou Lafayette

Tovább

Az utolsó tangónk

A film producere a világhírű filmes, Wim Wenders (Berlin felett az ég, A dolgok állása), akit többek között a Buena Vista Social Club című filmjéért jelöltek Oscar-díjra. Wenders ezúttal producerként működött közre a filmben. Az alkotópáros nem először dolgozik együtt, Kral előző filmjének (Música Cubana) is Wenders volt a producere.

Bemutató: 
csü., 2016/10/13
Rendező: 
German Kral
Szereplők: 
María Nieves Rego, Juan Carlos Copes
Forgalmazó: 
Vertigo Média

Tovább

Világevők

A film magyar címét Jókuti Andrásnak köszönheti, aki maga is olyan életmódot él, mint a mozi hősei, járja a világ legjobb éttermeit és élményeit a Világevő című blogján teszi közzé.

Bemutató: 
csü., 2015/06/18
Rendező: 
Thomas Jackson, Charlotte Landelius, Henrik Stocka
Szereplők: 
Andy Hayler, Katie Keiko, Aiste Miseviciute, Perm Paitayawat, Steven Plotnicki
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább

Lámpagyújtogatók

Nemrégiben rádiójelek érkeztek az Androméda-ködből. Válaszul pedig Dr. Százados Miklós rendezésében* 42 (!) ismert és elismert honfitársunk fogalmazta meg közel két órában azokat a mindenki számára fontos vezérgondolatokat, amelyek mentén mi emberek az életünket éljük és megéljük. A film a valaha készített legszövevényesebb és legmélyebb mélyinterjú füzér; formabontó és egyedi, a realitás és a fikció határán egyensúlyozó izgalmas filmszerű kerettörténettel.

Bemutató: 
sze., 2015/04/22
Rendező: 
Százados Miklós
Forgalmazó: 
Anjou Lafayette

Tovább