dokumentum

Folyékony aranya

Almási Tamás (Ballagás, Kölyköd voltam, Ítéletlenül, Sejtjeink, Márió a varázsló, Puskás Hungary, tititá) Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező legújabb dokumentumfilmje a Nemzeti Filmalap támogatásával készült el.

Bemutató: 
csü., 2019/09/19
Rendező: 
Almási Tamás
Szereplők: 
Alkonyi László, Bacsó András, Szepsy István
Forgalmazó: 
Vertigo Média

Tovább

Három egyforma idegen

A Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját elnyerő Három egyforma idegen lehengerlő, végig feszült és meglepetésekkel teli film arról, hogy mennyire irányíthatjuk a magunk és gyerekeink sorsát, és mennyire határozzák meg életünket az örökölt gének.

Bemutató: 
csü., 2019/06/13
Rendező: 
Tim Wardle
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább

Ultra

Az Ultra egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére. Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen – a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.

Bemutató: 
csü., 2017/09/21
Rendező: 
Simonyi Balázs
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább

Pingvinek vándorlása 2

2 évvel a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjjal jutalmazott, világszerte kasszasikert arató Pingvinek vándorlása után Luc Jacquet (Volt egyszer egy erdő, Ég és jég között) francia rendező elkészítette a nagysikerű film folytatását, amiben ismét az Antarktiszre kalauzolja a nézőket. Jacquet a Pingvinek vándorlása 2-t két hónapig forgatta egyedülálló körülmények között, miközben tengeralattjáróval víz alatti, drónnal pedig légi felvételekkel tette még látványosabbá alkotását.

Bemutató: 
csü., 2017/04/13
Rendező: 
Luc Jacquet
Forgalmazó: 
Vertigo Média

Tovább

Mi ez a cirkusz?

A különleges műfajú, a valóság és a fikció határán egyensúlyozó Mi ez a cirkusz? című mozifilm, amely egyedülálló bepillantást ad hat fiatal artista és világhírnév küszöbén álló magyar újcirkusz társulatuk, a Recirquel életébe, valamint egy előadás születésébe. A több mint három éven át készült egész estés film sajátos nézőpontból, úgy mutatja be a levegő ifjú hőseit, ahogy egyébként sosem láthatjuk őket.

Bemutató: 
csü., 2017/02/02
Rendező: 
Halász Glória
Szereplők: 
Vági Bence és Recirquel társulata
Forgalmazó: 
Anjou Lafayette

Tovább

Az utolsó tangónk

A film producere a világhírű filmes, Wim Wenders (Berlin felett az ég, A dolgok állása), akit többek között a Buena Vista Social Club című filmjéért jelöltek Oscar-díjra. Wenders ezúttal producerként működött közre a filmben. Az alkotópáros nem először dolgozik együtt, Kral előző filmjének (Música Cubana) is Wenders volt a producere.

Bemutató: 
csü., 2016/10/13
Rendező: 
German Kral
Szereplők: 
María Nieves Rego, Juan Carlos Copes
Forgalmazó: 
Vertigo Média

Tovább

Világevők

A film magyar címét Jókuti Andrásnak köszönheti, aki maga is olyan életmódot él, mint a mozi hősei, járja a világ legjobb éttermeit és élményeit a Világevő című blogján teszi közzé.

Bemutató: 
csü., 2015/06/18
Rendező: 
Thomas Jackson, Charlotte Landelius, Henrik Stocka
Szereplők: 
Andy Hayler, Katie Keiko, Aiste Miseviciute, Perm Paitayawat, Steven Plotnicki
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább

Lámpagyújtogatók

Nemrégiben rádiójelek érkeztek az Androméda-ködből. Válaszul pedig Dr. Százados Miklós rendezésében* 42 (!) ismert és elismert honfitársunk fogalmazta meg közel két órában azokat a mindenki számára fontos vezérgondolatokat, amelyek mentén mi emberek az életünket éljük és megéljük. A film a valaha készített legszövevényesebb és legmélyebb mélyinterjú füzér; formabontó és egyedi, a realitás és a fikció határán egyensúlyozó izgalmas filmszerű kerettörténettel.

Bemutató: 
sze., 2015/04/22
Rendező: 
Százados Miklós
Forgalmazó: 
Anjou Lafayette

Tovább

Volt egyszer egy erdő

Luc Jacquet filmje egy csodálatos utazásra invitálja nézőit, mely során olyan perspektívából ismerhetjük meg környezetünket, melyre korábban nem volt lehetőség. Láthatjuk, hogyan alakultak és formálódtak Földünk legnagyobb esőerdői, azok a lélegzetelállító, az ember számára ez idáig zárt világok, melyeket napjainkban a kipusztulás veszélye fenyeget.

Bemutató: 
csü., 2014/06/05
Rendező: 
Luc Jacquet
Forgalmazó: 
ADS