életrajzi

Hitchcock

A Psycho forgatása alatt játszódó film az év egyik nagy Oscar-díj esélyese! Az eredetileg minisorozatnak szánt alkotás terve még 2005-ben körvonalazódott aztán a Paramount gondolkodott rajta míg végül a Fox Searchlight-nál kötött ki. A film zenéjét Danny Elfman szerezte. Anthony Hopkins korábban azt nyilatkozta, hogy visszavonul ezzel a mozival ez aligha megvalósítható!

Bemutató: 
csü., 2013/02/07
Rendező: 
Sacha Gervasi
Szereplők: 
Anthony Hopkins, Jessica Biel, Scarlett Johansson, Helen Mirren, Toni Collette, James D’Arcy
Forgalmazó: 
InterCom

Tovább

Milli Vanilli: Az évszázad botránya

A Milli Vanilli világszerte meghódította a tinédzsereket a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján. Csak az Egyesült Államokban több mint 6 millió példányban adták el a lemezüket, bemutatkozó albumuk hatszoros platinalemez lett. A duó eközben nem tudott énekelni, zenei producerük eleve tátogásra kérte fel a két férfit. Hogy globális jelenséggé váltak, arra vélhetően senki sem számított. Bukásuk ezért annál nagyobb volt, megrendítve a teljes zeneipart.

Bemutató: 
csü., 2024/05/02
Rendező: 
Simon Verhoeven
Szereplők: 
Tijan Njie, Elan Ben Ali, Matthias Schweighöfer, Bella Dayne, Graham Rogers, Natasha Loring
Forgalmazó: 
Vertigo Média

Tovább

Priscilla

Sofia Coppola Priscilla Presley 1985-ben megjelent Elvis és én című könyvét vette alapul a filmhez, melyben a nő szemszögéből meséli el Elvis és Priscilla hosszú és viharos kapcsolatát, a német katonai bázistól a Graceland-i álombirtokon töltött időkig.

Bemutató: 
csü., 2024/02/01
Rendező: 
Sofia Coppola
Szereplők: 
Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen
Forgalmazó: 
ADS

Tovább

Bob Marley One Love

A film egy ikon életét és zenéjét ünnepli, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, mely a szeretetről és az egységről szól. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült az alkotás, és beszállt a projektbe Brad Pitt is.

Bemutató: 
csü., 2024/02/22
Rendező: 
Reinaldo Marcus Green
Szereplők: 
Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, James Norton
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film

Tovább

Vaskarom

a pankráció világát megreformáló Von Erich-család már-már hihetetlen, de igaz történetét meséli el. A Sundance Filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díjával kitüntetett Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) első nagyköltségvetésű filmjének főszereplője Zac Efron, az operatőre pedig Erdély Mátyás (Saul fia, Napszállta) volt.

Bemutató: 
csü., 2024/03/21
Rendező: 
Sean Durkin
Szereplők: 
Zac Efron, Holt McCallany, Harris Dickinson, Stanley Simons, Lily James
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább

Ferrari

A film a 1991-ben megjelent "Enzo Ferrari" című életrajzon alapul, amelyet a motorsport újságíró, Brock Yates írt. A történet Enzo Ferrari személyes és szakmai küzdelmeit követi nyomon, aki az autógyártó Ferrari S.p.A. olasz alapítója volt, 1957 nyarán.

Bemutató: 
csü., 2023/12/28
Rendező: 
Michael Mann
Szereplők: 
Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Sarah Gadon, Gabriel Leone, Jack O’Connell, Patrick Dempsey
Forgalmazó: 
Fórum Hungary

Tovább

Napóleon

Ridley Scott korunk egyik legnagyobb, legsikeresebb rendezője, aki a Gladiátorral és a Mennyei királysággal is megmutatta már, hogy a látványos történelmi filmek mestere, és számtalan legenda fűződik a nevéhez, többek között A szárnyas fejvadász, az Alien, A Sólyom végveszélyben, a Mentőexpedíció is.
Ezúttal Napóleon, az egész Európát leigázó hadvezér életéről és szerelmeiről készített filmet az Oscar-díjas Joaquin Phoenix főszereplésével.

Bemutató: 
csü., 2023/11/23
Rendező: 
Ridley Scott
Szereplők: 
Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ben Miles, Catherine Walker, Pauhl Rhys.
Forgalmazó: 
InterCom

Tovább

Golda

A film azt hivatott elmesélni, hogy Golda Meir (Helen Mirren) izraeli miniszterelnöknek milyen személyes és politikai problémákkal kellett szembenéznie az 1973-as brutális és pusztító jom kippuri háború 19 napja alatt. A 75 éves korában rákbetegségben szenvedő asszony lehetetlenül nehéz döntéseket hozott, és vállára vette az országa védelmének felelősségét, de ez nem volt mentes a súlyos áldozatoktól.

Bemutató: 
csü., 2023/12/07
Rendező: 
Guy Nattiv
Szereplők: 
Helen Mirren, Liev Schreiber
Forgalmazó: 
ADS

Tovább

Semmelweis

Meglátta a láthatatlant.
Véghez vitte a lehetetlent.

Az Oscar-díjra jelölt, legendás rendező-operatőr, Koltai Lajos hazai színészek legjobbjaival készítette el a nagy klasszikus filmek méltó utódját, egy különleges ember történetének magával ragadó, látványos és érzelemgazdag krónikáját.

Bemutató: 
csü., 2023/11/30
Rendező: 
Koltai Lajos
Szereplők: 
Vecsei H. Miklós, Nagy Katica, Gálffi László, Kovács Tamás, Lengyel Ferenc, Szűcs Nelli, Elek Ferenc, Mészáros Blanka, Virga Tímea, Kizlinger Lilla, Csapó Attila, Kovács Lajos, Györgyi Anna, Znamenák István, Hajduk Károly, Simon Kornél, Zsigmond Emőke
Forgalmazó: 
InterCom

Tovább

A Fabelman család

A rendező a legnagyobb kihívást jelentő anyaggal, a saját gyerekkorával foglalkozik. Steven Spielberg közel 50 éve határozza meg a mozi varázslatát szemet gyönyörködtető akciókon és szívmelengető, emberséges történeteken keresztül. A 75 éves filmes nem lassít. Mostani alkotásával saját életét mutatja be egy családi drámán keresztül.

Bemutató: 
csü., 2023/01/19
Rendező: 
Steven Spielberg
Szereplők: 
Michelle Williams, Paul Dano, Gabriel LaBelle, Seth Rogen,Judd Hirsch
Forgalmazó: 
Fórum Hungary

Tovább