Az utolsó tangónk

Eredeti cím: 
Un Tango Más

A film producere a világhírű filmes, Wim Wenders (Berlin felett az ég, A dolgok állása), akit többek között a Buena Vista Social Club című filmjéért jelöltek Oscar-díjra. Wenders ezúttal producerként működött közre a filmben. Az alkotópáros nem először dolgozik együtt, Kral előző filmjének (Música Cubana) is Wenders volt a producere.

Két ember, egy közös szenvedély. Argentína legismertebb tangótáncosai, María Nieves Rego és Juan Carlos Copes fiatal korukban találkoztak először, és majdnem ötven évig alkottak egy párt, nemcsak a táncparketten, hanem egy ideig az életben is. Az ő történetüket meséli el a film, miközben fiatal tangótáncosok és koreográfusok próbálják életre kelteni a múltat látványos jelenetek segítségével. A már nyolcvanas éveikben járó Rego és Copes visszaemlékezései és archív felvételek révén bepillantást nyerhetünk az őket éltető érzelmekbe, ahol a szerelem és a gyűlölet egyaránt helyet kaptak. A filmben María és Juan már kellő távolsággal tudnak visszaemlékezni életükre, karrierjükre és viharos szerelmükre, valamint legnagyobb szenvedélyükre, a tangóra.

Az Argentínában születetett German Kral nem először mélyedt el a dél-amerikai zene és Buenos Aires különös világában, hiszen korábbi alkotásaiban is megtalálhatók ezek a témák. Az utolsó tangónk premierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Az alkotás szerepelt az ‘A’ kategóriás Berlinalén is, és számtalan fesztiválon jelölték dokumentumfilmes elismerésre, többek között Yamagatában, Clevelandben és Stockholmban is.

Bemutató: 
csü., 2016/10/13
Rendező: 
German Kral
Szereplők: 
María Nieves Rego, Juan Carlos Copes
Forgalmazó: 
Vertigo Média
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)