Mi ez a cirkusz?

A különleges műfajú, a valóság és a fikció határán egyensúlyozó Mi ez a cirkusz? című mozifilm, amely egyedülálló bepillantást ad hat fiatal artista és világhírnév küszöbén álló magyar újcirkusz társulatuk, a Recirquel életébe, valamint egy előadás születésébe. A több mint három éven át készült egész estés film sajátos nézőpontból, úgy mutatja be a levegő ifjú hőseit, ahogy egyébként sosem láthatjuk őket.

A 2012-ben, Vági Bence művészeti vezető által alapított Recirquel, az első magyar újcirkusz társulat, amely reményt és kiemelkedési lehetőséget jelent a fiatal artistáknak. A társulat, amelynek négy egész estés előadását évek óta telt ház mellett játsszák a budapesti MÜPÁ-ban, a közelmúltban világszerte nagy visszhangot keltő sikereket ért el. Párizs Éjjel című darabjukat több mint 18 ezer néző látta tavaly Franciaországban, 2016 októberében pedig a Recirquel nyithatta meg a világhírű Cirque du Soleil montreáli kőszínházának évadját. A társulat mára az európai és tengerentúli színházak rendszeres fellépője, produkcióit Franciaországtól Hollandián és Kolumbián át Chiléig már több mint 150 ezren láttak világszerte.

A film rendezője Halász Glória, a váci börtönszínházról készült Vasfüggöny és a Balogh László bohócdoktorról szóló Dr. Lala című filmek alkotója, utóbbival elnyerte a horvátországi Opuzen Film Festival, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és az Országos Független Film Fesztivál dokumentumfilmes fődíját.

Bemutató: 
csü., 2017/02/02
Rendező: 
Halász Glória
Szereplők: 
Vági Bence és Recirquel társulata
Forgalmazó: 
Anjou Lafayette
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)