GasztroFok – Kulináris körutazás Siófokon!

Az előző évi hatalmas siker után idén is folytatódik Siófok GasztroFokja! A szolgáltatók most már háromszor is megnyitják kitelepült létesítményeiket az érdeklődők előtt, az első gasztro-kaland hétvége április 12-14. között várja a kalandra vágyókat! Az esemény során lehetőség nyílik a résztvevő vendéglátóhelyek exkluzív menüsorainak kóstolására Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, miközben a helyi termelők is bemutatkoznak.

A városvezetés ezzel a kezdeményezéssel azt kívánja elérni, hogy Siófok ne csak nyáron, hanem egész évben a Balaton egyik gasztronómiai központja legyen.

A kínálatban egyaránt megtalálhatóak helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is. Így biztosan mindenki talál az ízlésének megfelelő választási lehetőséget. A teljes kínálat hamarosan elérhető a Siofokguide Facebook oldalán a Gasztrofok események alatt, a város honlapján és a Tourinform Irodában.

Biztosan lesz! Mini termelői gasztropiac - különböző országok street food ételeivel a Yacht Hotel jóvoltából, tojásos móka a #hastEGG Kalandparkban, a tavaszi zsongás jegyében vegyes ízelítő tálak az Apa Világa ságvári birtokán vendég kitelepülőkkel. Ha igazán különleges túrára vágynánk, akkor sós-sajtos és sajtos-baconos kürtőskalácsokat és frissen sült ,sós kalácstésztából készült tölcsérben tálalt gyrost kóstolhatunk a Julcsi Kalácsodánál Szabadifürdőn, kis kitérővel a BiancoRosso különleges olasz és magyar borválasztékkal várja a résztvevőket. A Hotel Sungarden nem mindennapi menüvel, pálinka és borkóstolóval, sajt és bon-bon válogatásokkal, kvízjátékkal, gyerek programokkal, más termelők bevonásával és élő zenével készül a GasztroFok hétvégére a külsős érdeklődőknek is, csakúgy mint a Hotel Azúr Opus étterme. A tradicionális ételek kedvelőit várja az Öreghalász étterem és a Sándor Étterem is Siófokon.

És még sorolhatnánk a csábító ízélményeket, érdemes minél többet kipróbálni a GasztroFok Tavasz keretében! Ajánlott előre bejelentkezni, asztalt foglalni és hamarosan kiderül milyen GasztroTaxi segíti az íz-utazókat minél több helyszín körbekóstolásában.

Akiket mindenképpen érdemes felkeresni az áprilisi hétvégén

Aligai Horváth Pincészet
Apa Világa / Kecskés Szilárd és Fia Pincészet
Biancorosso Italian Market & Vinotéka
Café Spirit-Allergèn mentes finomságok Siófok
Dinasztia Cukrászda
Egy Csipet Nàpoly
Grund Bistro & Pub
HashtEGG - Toyee Kalandpark
BlueDot Bistro - Hotel Yacht **** Wellness & Business
Julcsi Kalácsoda Food Truck
KisKert Vendéglő
Kovászvirág Pékműhely
Lavender Terasz Étterem
Liliom Étterem - Hotel Sungarden****
Mala Garden
Opus Étterem - Hotel Azúr Prémium*****
Öreg Halász Vendéglő
Raclette by Lili
Sándor Étterem
Sushi Bár

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/1695011111022939

További részletek:
https://siofok.hu/gasztrofok-2

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)