Hírek

A Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idén 14. alkalommal szeptember 8-17-ig várja a hazai és nemzetközi filmbarát közönséget. A fesztivál idén is a világ filmművészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát hozza Miskolcra. Jiří Menzel Oscar-díjas cseh rendező és a Sörgyári capriccio legendás női főszereplője, Magda Vášáryová lesznek a 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díszvendégei.

5

Az ország szívében évente egy alkalommal ad szabadtéri nagykoncertet a Republic zenekar. Idén szeptember 1-jén a Barban Negra Track-ben hallhatja őket a budapesti közönség. A koncerten a legújabb lemez, a „Kimondom a neved” zenei anyagából is hallhatunk dalokat.

5

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

5

Életművének legmarkánsabb darabjait csokorba kötve, egy nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátok, kollégák, pályatársak a tavaly elhunyt Somló Tamásról, aki most töltené be 70. életévét. A „Somló Cirqsz” a Sziget mínusz 1. napján, augusztus 9-én várja a nagyérdeműt, a Magic Mirror sátorban. Az est moderátora TILLA lesz.

5

Első olvasatra egy új mozifilmről lehet szó pedig nem:-) A Cinema City hálózat a nyári kánikulában mozizásra hív és a mozijegyeinkkel pedig egy nyereményjátékra! Játssz a jegyeddel és máris Tiéd a több mint egymillió mozis ajándék egyike! Részeltek és játék: tuddmegmitnyertel.hu! Válaszd ki a legjobban várt vagy kedvenc filmed és a mozik előcsarnokában lévő dobozoknál teszteld, hogy nyertél-e.

5

Fenyő Miklós – aki idén ünnepli 70-ik születésnapját –, nem pihen a babérokon és a mai napig aktívan koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt. A nyári koncertek egyik állomása Balatonfüred - Balaton Szabadidő és Konferencia Központ Szabadtéri Színpad (rossz idő esetén a koncert a Sportcsarnokban kerül megrendezésre), - ahol 2017. augusztus 15-én lép fel Fenyő Miklós, 5 tagú zenekarával, a Fenyő Gyöngye zenekarral, 3 vokalistájával a Csacska Macska Vokállal...

5

A koncerten zenekarával aktuális slágereket és klasszikussá lett dalokat is egyaránt előadnak majd augusztus 12-én Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ Szabadtéri Színpadon (rossz idő esetén a Sportcsarnokban!). Molnár Ferenc Caramel énekes-dalszerző, aki 12 éve a magyar könnyűzene állócsillaga, és az egyik legjobb hazai fiatal énekes. Több százezres rajongótábora van, telt házas Aréna koncerteket adott, platina- és aranylemezek fűződnek nevéhez.

4

Hullámkoncert címmel a margitszigeti Palatinus Strandfürdő hullámmedencéjénél ad hangversenyt a Budapest Voices július 28-án. Így a nézők fürdőzés közben élvezhetik az a cappella együttes fellépését. A különleges zenei esemény a Strandok Éjszakája programsorozat része.

5

A 13-as ezúttal nem szerencsétlen szám, hiszen egy legendás stúdiókorongról beszélhetünk. Pici bácsi nem megrendelésre dolgozott, csak egy jó kis zenei anyagot szeretett volna létrehozni Marika nénivel, azaz Falusi Mariannal. A nem mindennapi CD a Nők Lapja mellékletenként okozhat örömet nemcsak a zene szerelmeseinek. Ősszel pedig élő nagykoncerten muzsikálnak-énekelnek együtt és külön-külön is!

5

Rendhagyó koncertsorozatot indít Szarka Tamás a budapesti Marriott Hotelben. A Ghymes együttesből ismert előadóművész hónapról hónapra új zenés, irodalmi összeállítással mutatkozik be. Az esten számos dal elhangzik Szarka Tamás tavaly megjelent Az ég szerelmére című szólóalbumáról.

4