nyár

Budapesti Nyári Fesztivál – Több, mint 100 program a Margitszigeten és a Városmajorban

A Budapesti Nyári Fesztivál, az ország legszínesebb összművészeti fesztiválja idén minden eddiginél több nemzetközi művész közreműködésével kínál minőségi kulturális programokat a budapestiek és a fővárosba látogató hazai és külföldi vendégek számára, júniustól augusztus végéig.

Tovább

Sommerhitze, avagy +1 sláger!

Bár az ígért tíz nótát és klipet publikáltuk, úgy gondoltuk, teszünk rá még egy lapáttal, hátha kicsit alábbhagy a kinti szakadó eső... +1 sommerhitze, melynek címe: Ne pisálj bele a Balatonba! Felelősséget természetesen nem vállalunk! :)

Tovább

Sommerhitze, avagy tíz nóta a nagy magyar nyárról 9.

A derék német nyelv a Sommerhitze szóval fejezi ki a kibírhatatlan, gatyarohasztó hőséget. Most a kutyaharapás szőrivel-elvnek áldozva Sommerhitze ellen Sommer-hitzeket, vagyis jó magyar nyári slágereket ajánlunk.

Tovább

PIM Nyári Fesztivál – Irodalom másképp

A Károlyi-palota udvarán a kert gesztenyefái szolgálnak a 15. PIM Nyári Fesztivál díszletéül. Június 25. és július 14. között a könnyed nyári estéken a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa. A rendezvénysorozat a Concerto Budapest estjével indul. Az egyéni hangzásáról ismert nagyzenekar Sztravinszkij kamaraoperájának zenekari szvit változatát adja elő, majd Harcsa Veronika énekli Berio Beatles-dalait és egy egzotikus hangzású dalciklust június 25-én, vasárnap. A másnapi koncertet Arany János versei szervezik egységgé.

Tovább

Új fiatalos, menő kiülős hely nyílt a festői Duna-parton

Keresztes Ildikó igazi ínyenc, aki rajong a székely ételkülönlegességekért és nagy szerelmese a gasztrofesztiváloknak is. Az új Csíki Sörplacc megnyitóján a székely gourmet falatok mellett a belga csokiba mártott málnás kürtőskalács is teljesen levette a lábáról. Új menő, kiülős hely a Bálna teraszán az ízletes székely ételek mellett igazi sörkülönlegességek, káprázatos kilátás és a kihagyhatatlan erdélyi kürtőskalács illata csalogatja a gasztronómia szerelmeseit.

Tovább

Újra összeállnak Prince zenészei a VeszprémFest-en

Július 12. és 15. között rendezik az egyik legnépszerűbb nyári zenei rendezvény-sorozatot, a VeszprémFestet. Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation a legendás művésszel közösen alkotott legnagyobb slágereket játssza majd el, emellett Richard Bona, Heather Small (az M People hangja), valamint Tom Jones lesznek a fesztivál idei sztárjai.

Tovább

P!nk lép fel a Sziget mínusz egyedik napján!

Alecia Beth Moore is fellép a SZIGET-en. Ha valakinek erről a névről nem ugrik be egyből a világ egyik legsikeresebb énekesnője, annak segítségül: ő nem más, mint P!nk, aki az idei Sziget Mínusz egyedik napjának lesz a szupersztárja. Reményeink szerint nem fog botrányosan viselkedni és gagyi playback koncertet adni mint tavaly Rihanna!

Tovább

Fishing on Orfű! Június végén!

Hamarosan startol a nyár legbarátságosabb fesztiválja, a Fishing on Orfű. A Kispál és a Borz tematikus, 3 évre tagolt visszatérése idén lezárul, de számos más programmal és különlegességgel is készülnek a szervezők.

Tovább

Négy órás szuperkoncerttel ünnepli a negyedik X-et az EFOTT

16 formáció, 8 meghatározó dal és 240 perc zene – így foglalja csokorba az elmúlt negyven évet az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, amely idén július 14-19. között Velencét veszi be. AZ EFOTT 40! szombati nagy bulira a szervezők minden eddiginél ütősebb látványvilággal készülnek, a színpadon pedig ikonikus dalok zendülnek, menő zenekarok tálalásában.

Tovább

Közélet és kultúra a Bánkitó Fesztiválon

Egy fesztivál - július 16-18. , ahol a fellépők, a műfajok, a stílusok is üzenetet hordoznak. Állítanak, reagálnak, hullámokat keltenek, ellenállnak, előre vetítenek. Az, hogy mekkora hullámokat vetnek és mit vetítenek előre, az már a látogatón múlik.

Tovább