Extra

A 2006-ban elindított A Da Vinci-kód-dal Tom Hanks és Ron Howard méltó módon ültette át filmes területre Dan Brown regényét, melyet követett az Angyalok és Démonok valamint a 2016-os filmsiker, az Inferno. A rajongók álma pedig valóra vált a Robert Langdon filmes trilógiával, amely DVD-n és Blu-ray változatban is kapható. Utóbbi a tökéletes moziélmény mellett még rengeteg extrát is tartalmaz, természetesen filmenkénti bontásban! A nem túl...

5

Már lassan 15 éve, hogy útjára indultak a Bourne filmek a mozivásznon. Az irodalmi alappal rendelkező sorozat immár az ötödik részénél tart, és hatalmas népszerűségnek örvend. Matt Damon visszatér ikonikus szerepéhez és ezúttal is Paul Greengrass (A Bourne-csapda, A Bourne-ultimátum) rendezésében verekszi át magát rejtélyek során. A nagysikerű sorozat legújabb részében Jason Bourne ismét eggyel közelebb kerül ahhoz, hogy megfejtse, ki is ő valójában. Mikor felcsendül Moby...

4.5

A sci-fi műfajt alapjaiban megújító Oscar-díjas sikerfilm most felújított változatban jelenik meg. Roland Emmerich rendező és Dean Devlin producer sztárparádés alkotásában olyan színészek szerepelnek, mint Will Smith, Jeff Goldblum és Bill Pullman. Amikor rejtélyes és elképesztő technikai fejlettségű idegen lények mérnek elsöprő csapást a földre, az emberiség egyetlen reménye egy csapat elszánt túlélő, akik arra szövetkeznek, hogy támadást indítanak a túlerőben lévő hódítók ellen.

4

A fanatikus rajongók az Ébredő erő kapcsán sok érdekességet szeretnének tudni a szériával kapcsolatosan. Összegyűjtöttünk pár információt, hogy teljes legyen a Star Wars-saga háttere is!

5

Ahogy a könyvek is, úgy a filmek terén is hatalmas népszerűségnek örvend az Éhezők viadala, amelynek harmadik része - mely egyben a befejezés első felvonása -, már a mozikban! Elképesztő bevételi sikereket értek el mind az irodalmi, mind a mozgóképes alkotások. Szerencsére nem érdemtelenül! Sokan tartottak attól, hogy a filmek a szokásos rókabőr trendet követik: muszájból készülnek, és semmit sem adnak. Francis Lawrence rendező azonban kellő alapossággal látott hozzá a...

5

A hetedik élőszereplős X-Men film érkezik a mozikba május végén... Mindenki választhat, hogy a "Juhééé", a "Ezt megint minek?", vagy a "He?" táborba tartozik, az viszont kétségtelen, hogy ez a szám azt mutatja, hogy nemcsak a képregény-adaptációkra van igény, hanem bizony a sokadik folytatásra is.

4.5

Erősen szubjektív kifakadás az elmúlt esztendő borzalmai kapcsán. Mert megérdemlik! Ha neked is van saját "rossz filmes" listád, küldd el nekünk az info [at] kulturcafe [dot] hu címre!

5

Csupán néhány hét, és befejeződik az idei esztendő. Ezért a karácsonyi ajándékokon való elmélkedés mellett elkezdtük összeszedni az év legjobb és legrosszabb filmjeit, a teljesség igénye nélkül. Jöjjön most az első 5, méghozzá a pozitívabb oldalról.

4.5

A következő évben is csordultig leszünk számokkal, amelyek a 7-es magasságába is emelkednek. Hogy ez jó-e nekünk, azt mindenki döntse el maga, mi azért megengedünk egy erőteljes "Hmm..."-öt magunknak. Magyarul jöjjenek a 2014-es év legjobban várt filmjei!

4

Elképesztően meleg van. Ezért úgy gondoltuk, ha már mindenki lehúzta a redőnyt és bezárkózott, vagyis voltaképp ideális terepet csinált egy filmes ellazuláshoz, akkor mi kihasználjuk ezt és ajánlunk pár művet, amely hűsítő fehér miliőben játszódik. Viszont vigyázat, mert lehet, hogy a filmek megtekintése után inkább visszavágyik a napra vágyik majd a kedves olvasó, leendő néző!

5