sport

A kultúra és a sport különleges kapcsolata

A kultúra színes palettája olyan gazdag és sokszínű, mint egy nagy vászon festménye. Ahogy a tájak változnak, úgy változik az emberek életstílusa és szokásai is. De van egy elem, ami szinte minden kultúrában jelen van, akár a kulináris élvezetektől a művészeteken át egészen az életstílusig: ez pedig a sport. A sport, - különösen a sportfogadás a Spinangával - mint kulturális jelenség, átjárja az a mindennapjainkat és a közös célok összekapcsolnak minket a versenyek és események által.

Tovább

Több mint hatszáz kerékpárosbarát szolgáltató található a Kerékpárosbarát applikációban

Hivatalosan is elindult az idei kerékpáros szezon: egyre több biciklis indul útnak szervezett és egyéni keretek között is. A kerékpáros szezon a tömegek számára minden évben húsvét környékén kezdődik, és noha idén április elején az időjárás nem volt túl kegyes a biciklisekhez, egyre többen vágnak neki kerékpárral az utaknak. A jó idő beköszöntével ez a szám még inkább gyarapodni fog. Itt az idő, hogy a bringások a kerékpárokat átvizsgálják és felszereljék a forgalomban való biztonságos és szabályos közlekedéshez szükséges kiegészítőkkel.

Tovább

Kerékpáros központ a Margitszigeten

A központ 0-24-ben hozzáférhető közösségi szerelőállomásokkal, bringatárolókkal és a biciklizéshez kapcsolódó programokkal, előadásokkal segíti a bringázókat.
A Kristály Színtér a város szívében fekvő zöld területen, a Margit-szigeten, a Hajós Alfréd Uszoda mellett helyezkedik el. Látogatói a kultúra iránt érdeklődők, vagy a zöldben pihenni vágyók, a családok, s nem utolsó sorban a sporttal szimpatizálók, a kerékpárosok.

Tovább

Bicsérdy Béla - a valaha élt legismertebb magyar életmódapostol

Írta: 
Áprily Zoltán

Bicsérdy Béla a 20. századi magyar társadalomtörténet egyik legkülönlegesebb, valamint legmisztikusabb alakja. A többek között vegetáriánus nyerskosztot és a rendszeres böjtölést is népszerűsítő izomkolosszus a húszas évek leghíresebb közéleti személyiségei közé tartozott a Kárpát-medencében. Napjainkban már csak nagyon kevesen akadnak, akik hallottak a még három-négy évtizeddel ezelőtt is széles körben ismert életmódreformerről. A róla szóló könyv abszolút hiánypótló.

Tovább

Arthur a kalandor

Magyar cím: 
Arthur, a király

Történetünk hőse, Arthur egy keverék kutyus valahonnan Ecuadorból, szereti a húsgolyót, illetve szeret futni Mikaellel, aki kalandversenyző és szervező, és ők együtt elválaszthatatlan társak. Annak ellenére, hogy a versenyző soha nem gondolt arra, hogy kutyája legyen, Arthur személyében egy olyan barátot kapott, akinek a hűségére és odaadására még sokáig számíthat. Alapítványa pedig mindent megtesz azért, hogy a kóbor kutyák sorsra jobbra forduljon. Igaz történet színes képekkel is illusztrálva.

Tovább

Kerékpáron szebb az élet

Vajon mi az oka annak, hogy a modern technológiára épülő világunkban, mégis egyre népszerűbbé válnak ezek a kétkerekű, mechanikus szerkezetek? Számos előnye van a kerékpár használatának a mindennapjainkban.

Tovább

Szujó Zoltán könyvet írt a Forma1-es élményeiről

Magyar cím: 
Öveket bekapcsolni!
Írta: 
Szujó Zoltán

Szujó Zoltánt 18 év, megszámlálhatatlan személyes emlék, és megannyi szédületes utazás köti a száguldó cirkuszhoz. A F1 magyar hangja, - aki ott volt Michael Schumacher visszavonulásánál, aki egyedüliként ülhetett Ralf Schumacher kórházi ágyánál. 18-ból 11 évet töltött utazó riporterként a Forma-1 világában és további közel 8 éven át kommentálta a futamokat. Neve és élete szinte összefonódott a F1-gyel. Könyvéhez a Forma-1 ura, Bernie Ecclestone írt személyes hangvételű bevezetőt.

Tovább

A legjobb sport streamingplatformok

A streaming előretörése és népszerűsége a sport világában is megfigyelhető. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan használhatja ki ezeket a lehetőségeket és megismerje, hogy milyen módon nézheti kedvenc mérkőzéseit, versenyeit vagy közvetítéseit online.

Tovább

Jégpályává változik a kikötő Siófokon

A korcsolyázni vágyók idén december 10-től 2022. február 13-ig élvezhetik a hajóállomáson a Siófoki Jégkikötő korcsolyapályáját. A gyönyörű Balaton-part, az ünnepek varázsa és a népszerű téli sport lehetősége a korábbi években is minden helyben élőnek és a városba látogatónak örömet okozott a téli hónapokban. A 600 négyzetméteres pályát a tóparti fák mellett ezúttal is körülölelik a jégfolyosók. A pálya minden nap 9:00 és 20:00 óra között várja látogatóit.

Tovább

Rúzsa Magdolna énekli a férfi kézilabda Eb hivatalos dalát

Fight – ez a címe a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos dalának, amelyet Rúzsa Magdolna énekel. A torna hivatalos „himnuszához” elkészült az egyedi hangulatú, több tucat statiszta, valamint profi táncos segítségével felvett videóklip is. Az Európa-bajnokság 2022. január 13-án kezdődik Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Pozsonyban és Kassán.

Tovább