Arthur a kalandor

Magyar cím: 
Arthur, a király

Történetünk hőse, Arthur egy keverék kutyus valahonnan Ecuadorból, szereti a húsgolyót, illetve szeret futni Mikaellel, aki kalandversenyző és szervező, és ők együtt elválaszthatatlan társak. Annak ellenére, hogy a versenyző soha nem gondolt arra, hogy kutyája legyen, Arthur személyében egy olyan barátot kapott, akinek a hűségére és odaadására még sokáig számíthat. Alapítványa pedig mindent megtesz azért, hogy a kóbor kutyák sorsra jobbra forduljon. Igaz történet színes képekkel is illusztrálva.

Mikael Lindnord kalandversenyző, ezért csapattársaival embert próbáló versenyeken vesznek részt, amelyek olyan tevékenységeket foglalnak magukban, mint a futás, kerékpározás és kajakozás több száz mérföldön keresztül napokig, kihívásokkal teli terepen, rendkívül korlátozott mennyiségű alvás mellett. 2014-ben Lindnord és csapata az ecuadori bajnokságra készült. Lehet, hogy készen álltak a pálya megterhelő fizikai és mentális kihívásaira, de semmi sem készíthette fel Lindnordot arra a pillanatra, amikor a verseny közepén találkozott egy kóbor kutyával, aki később egyszerűen nem volt hajlandó elhagyni.

A történet azzal kezdődik, hogy elsősorban a kalandversenyek magyarázatára összpontosít, részletezi az ezekre a kihívásokkal teli versenyekre való felkészüléshez szükséges képzést, majd következik a 2014-es bajnokság részletes áttekintése. Lindnord élénk képet fest, amely enyhén szólva sok olvasóban együttérző fájdalmat fog érezni. Nem véletlen, hogy a lebilincselő sztoriból film is készül. Arthur egy rendkívül méltóságteljes kóboreb, akivel Lindnord találkozik, miközben csapata pihenőhelyen tartózkodik. Lindnord megsajnálja a sebezhető állatot, és megeteti az egyik fasírtjával. Ez az egyszerű kedves gesztus egy csodálatos barátság kezdete ember és állat között. Lindnord és csapata folytatja a versenyt, és meglepetésükre Arthur is melléjük szegődik. Mindenki biztos abban, hogy a kutya végül újra a saját útját járja, miközben folytatják a fárasztó versenyt, de minden lépésnél velük tart.

Ez a könyv csodálatos olvasmány, amely minden korosztály számára vonzó lesz az állatbarátoknak meg kellemes perceket szerez. Ha valaha is szerettél volna egy kutyát az életedben, akkor ezt a történetet szeretni fogod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)