Kerékpáron szebb az élet

Vajon mi az oka annak, hogy a modern technológiára épülő világunkban, mégis egyre népszerűbbé válnak ezek a kétkerekű, mechanikus szerkezetek? Számos előnye van a kerékpár használatának a mindennapjainkban.

Életminőség javítás kerékpárral? – Valóban lehetséges?

Bár a technológiáink egyre jobban fejlődnek, manapság már a hétköznapok emberének is fontos a környezettudatos gondolkodásmód. Sokan szeretnének tenni a zöldebb jövő érdekében és ehhez kitűnő eszköz a bicikli. Továbbá szorosan kapcsolódik ehhez a személyes egészség kérdése is, hiszen nemcsak a környezetünket kíméljük, hogyha egyre többen pattanunk nyeregbe, hanem fittebb kondíciót biztosíthatunk magunknak is. Az okoskütyük és az applikációk világában még izgalmasabbá tehető a bringázás, hogyha folyamatosan figyeljük a teljesítményünket. Egy érintésre a szemünk elé tárulhat minden adat az adott útvonal kapcsán. Akár célokat is kitűzhetünk magunk elé és új útvonalakat fedezhetünk fel, amik közelebb hoznak a természethez. Ez különösen akkor élvezetes, hogyha egy kimondottan túrázásra tervezett kerékpár áll a rendelkezésünkre.

Túrakerékpárból sem mindegy, hogy milyent választunk

A klasszikus értelembe vett túrakerékpárnak a mai trekking felel meg. Joggal nevezhetnénk ezt a bringát a túrázás alfájának és omegájának. Bár túrakerékpárként hivatkozunk rá, mégis ez egy olyan modell, ami majdnem minden környezetben megállja a helyét. A nagy átmerőjű, közepesen széles gumik miatt az aszfalton és a földúton is otthonosan mozoghatunk ezzel a biciklivel. A teleszkópos villa szintén előny az egyenetlen terepen. A közepesen előredőlő üléspozíció pedig kellő hatékonyságot eredményez, mégsem kényelmetlen, ami nem utolsó sorban a széles, komfortos nyeregnek is köszönhető. A felszereltségét tekintve nem hagy kívánnivalót maga után. Sárvédő, csomagtartó, világítás, kitámasztó és még számos praktikus, illetve a komfortot növelő apróságot találhatunk a felszereltségében.

Milyen kerékpár a crosstrekking?

Ennek is benne van a nevében a trekking szó, tehát logikus, hogy túrázás szempontjából ez sem marad alul. De nem ám, viszont ez némileg sportosabb haladást tesz lehetővé, mivel teljesen le van csupaszítva, akárcsak egy MTB, mégis a vázgeometriából adódóan úgy foglalhatunk rajta helyet, mint egy kényelmes, klasszikus túrakerékpáron. A nagy átmérőjű kerekek itt sem hiányozhatnak, a gumik valamivel recésebbek, jobban lehet kapaszkodni ezzel a kerékpárral főleg, ha az aszfaltról gyakran térünk rá földútra.

Egy jól kiválasztott kerékpárral rengeteg kellemes élményben lehet részünk.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)