Görögország

Zakynthos kincsei – a varázslatos Navagio öböl és a sokszínű városok

Zakynthos, Görögország csodálatos szigete, mely nemcsak gyönyörű strandjairól és kristálytiszta tengeréről híres, hanem változatos kulturális és természeti látványosságairól is. Ha izgalmas és egyedi módon szeretnénk felfedezni ezt a gyöngyszemet, akkor ne hagyjuk ki a naponta négy időpontban közlekedő zakynthosi Zante Fun Train kisvonatot, amely kalandos utazást ígér a sziget varázslatos helyszíneire, és mindenképpen béreljünk autót pár napra.

Tovább

Athén - a múlt és a kultúra bölcsője

Athén minden sarkon csodákat rejt, és lenyűgöző nevezetességekkel várja az utazókat. Az Akropolisz, a görög kultúra ikonikus jelképe, méltán az egyik legismertebb és leglátogatottabb hely Athénban. Ez az ókori citadella magasan magasodik a város felett, emlékeztetve az utazókat az ókori világ hatalmára és bölcsességére. A Parthenon, az Erechtheion és más ősi templomok lenyűgöző emlékei nemcsak a görög építészet csúcsát képviselik, hanem az emberi képzelőerő és művészi zsenialitást.

Tovább

Görög ikonok: Hellász csillagai és az ókori demokrácia tanulságai

Magyar cím: 
Hellász csillagai

Az antikvitás iránt érdeklődő olvasó egy különleges utazásra indulhat, ha a kezébe veszi Kertész István legújabb könyvét, amelyben ókori görög ikonok lenyűgöző életútjai elevenednek meg 300 oldalon és színes képekkel illusztrálva. Ezek a férfiak, akik különféle sorsokat jártak végig a politika ösvényein, bátran néztek szembe kihívásaikkal és következetesen járták életútjukat, még ha a tragikus végzet sem mindig kímélte őket.

Tovább

Ha nyár, akkor Görögország és a görög szigetek

A nyár a feltöltődés és a pihenés időszaka, amikor mindannyian álmaink úti célját valósítsuk meg. Görögország, az ókori civilizációk és a lenyűgöző tájak otthona, az egyik legcsodálatosabb hely, amit választhatunk utazásunk céljául. A görög szigetek a tengeren szétszórva, számos lehetőséget kínálnak kikapcsolódásra, felfedezésre és a nyugalomra.

Tovább