Ha nyár, akkor Görögország és a görög szigetek

A nyár a feltöltődés és a pihenés időszaka, amikor mindannyian álmaink úti célját valósítsuk meg. Görögország, az ókori civilizációk és a lenyűgöző tájak otthona, az egyik legcsodálatosabb hely, amit választhatunk utazásunk céljául. A görög szigetek a tengeren szétszórva, számos lehetőséget kínálnak kikapcsolódásra, felfedezésre és a nyugalomra.

Gyönyörű strandok és kristálytiszta víz

Görögország híres a türkizkék vizeiről és a fehér homokos strandjairól. A görög szigetek csodálatos tengerpartjai olyan helyek, ahol nyáron is igazán otthonra találunk. A Santorini, Kréta, Míkonosz és Zakynthos, amely többek közt a Caretta teknősök hazája, valamint a barátfókáké és a tengeri liliomé, ezek a szigetek híresek szépségükről és idilli tengerpartjaikról. Képzeljen el egy olyan helyet, ahol meleg napsütésben élvezheti a homokos partokat, fürödhet a tiszta vízben (tengeri cipő, vagy papucs ajánlott, főleg a sziklás területeken), vagy felfedezheti a rejtett barlangokat és öblöket. A görög szigetek a tökéletes helyek a víz szerelmeseinek és azoknak, akik egyszerűen csak élvezni szeretnék a tengerparti életet.

A legtöbben azonnal otthon érzik magukat a nap, a tenger, a fenséges természet és a vakító fényben fürdő ókori romok között. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen Görögországhoz, vagyis az európai kultúra bölcsőjéhez jelenleg is ezer szállal kötődünk.

Gazdag kulturális örökség

Görögország híres a kulturális örökségéről, amelyet a görög szigetek is hűen megőriznek. Az ókori templomok, amfiteátrumok és az ókori civilizációk nyomai mind elbűvölő utazási célpontok. Például Delos szigete, ahol az ókori görög mitológiában Apolló született, vagy Rodosz, ahol a híres Kolosszusz szobor állt egykor. A görög szigetek felfedezése során megismerkedhetünk a görög kultúra gazdagságával és mély történelmével.

A cartographia zsebkönyvekkel útközben is hasznos infókra tehetünk szert. A könnyed stílus, lényegre törő ismeretek kedvelőinek készültek. A hazai utazók sajátos igényeinek megfelelően olvasmányos és a gazdagon illusztrált kiadványok elegendő tájékoztatást adnak országjáróknak, városlátogatóknak, kultúrára éhezőknek, ínyenceknek egyaránt. A természetkedvelők, sportrajongók, szórakozásra vágyók szintén megtalálják a kedvükre valót. Gyakorlati tanácsok, hasznos információk - turistairodák, címek, elérhetőségek, szállásajánló - egységbe gyűjtve, könnyen áttekinthető szerkezetben szerepelnek. A Görögország útikönyvben megismerhetjük a görög mitológiát, az olimpiai játékok történetét, az ortodox vallást, vagy a rejtélyes Atlantiszt. Továbbá megtudhatjuk azt is, hogy kik voltak a Johanniták. A szerző gondolt azokra is, akik autóval (mindenhol lehet akár rövidebb távra is autót bérelni) fedeznék fel az országot, vagy épp Athént, nekik részletes térkép segít a tájékozódásban.

Pazar gasztronómiai élvezetek:

Görögország híres a fantasztikus gasztronómiájáról, és a görög szigetek sem maradnak el ettől. A helyi éttermekben és tavernákban bátran étkezzünk és tapasztaljuk meg a görög ételek különlegességét. Aki pedig közelebbről ismerkedne meg a népi hagyományokkal, annak kihagyhatatlan program a görög-est, és ne lepődjünk meg ha felkérnek minket táncolni a több fogásos vacsora során.

Az, hogy mikor utazzunk Görögországba, sokszor egyéni szempont, de április végétől októberig célszerű tervezni, vagy az utószezonban, amely augusztus végétől októberig tart. Szerencsére számos fapados járat és az utazási irodák charter-gépei érintik a népszerű üdülőhelyeket. Ha pedig a görög szigetek valamelyikére utazunk, látogassuk meg a szomszéd szigetet is, komp vagy vízi taxi segítségével.

(Cikkünk a Cartographia kiadó közreműködésével jött létre!)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)