Zakynthos kincsei – a varázslatos Navagio öböl és a sokszínű városok

Zakynthos, Görögország csodálatos szigete, mely nemcsak gyönyörű strandjairól és kristálytiszta tengeréről híres, hanem változatos kulturális és természeti látványosságairól is. Ha izgalmas és egyedi módon szeretnénk felfedezni ezt a gyöngyszemet, akkor ne hagyjuk ki a naponta négy időpontban közlekedő zakynthosi Zante Fun Train kisvonatot, amely kalandos utazást ígér a sziget varázslatos helyszíneire, és mindenképpen béreljünk autót pár napra.

Zakynthos, Görögország lenyűgöző szigetén számos természeti csoda található. Az egyik legnagyobb vonzerő a Navagio öböl és a Kék barlang, melyek a turisták számára elbűvölő látványt nyújtanak. Ezek az ikonikus helyek különleges szépségükkel és természetes formáikkal kitűnnek a görög szigetvilágból. A népszerű szigetet a fakultatív programok mellett bérelt autóval (különösen ajánlott), quaddal is körbejárhatjuk.

Argassi a kicsi, de modern település

Argassi számos szolgáltatással képes kielégíteni a turisták igényeit. A tengerparti út mentén elhelyezkedő településen számos étterem, hagyományos taverna és klub közül választhat, ahol késő estig szórakozhatnak az éjszaka szerelmesei. Argassi közelében régi templomok, házak, hidak és vízvezetékek romjai is meglátogathatók, melyek közül némelyik a tengerhez van közel, mások a növényzettel elrejtett szárazföldön találhatók.

A varázslatos Navagio öböl

A Navagio öböl, más néven Hajóroncs-öböl talán Zakynthos legismertebb és legikonikusabb, igen gyakran látogatott helye. Ahogy megpillantjuk, az első dolog, ami azonnal megragadja a figyelmünket, a kristálytiszta, smaragdzöld víz és a hatalmas mészkősziklák, amelyek 360 fokos körpanorámában ölelik körül a területet. Az öböl közepén egy hatalmas hajóroncs, a Panagiotis pihen, amely 1980-ban szenvedett itt hajótörést, ettől válik minden olyan misztikussá és izgalmassá.

A fehér homokos strand, amely az öböl partján érhető el, további varázst ad a tájnak. Sajnos földrengésveszély miatt már nem köthetnek ki itt kishajók, azonban az idelátogatók a tengerből is megcsodálhatják a sziget kincsét. A tenger színe, az ég kékje és a fehér homok harmóniája paradicsomi idillt nyújt.

Az egész látvány olyan, mintha egy festett képet szemlélnénk, ezért az egyik legcsodálatosabb hely Görögországban.

Vasilikos
Itt lenyűgöző homokos strandok és vadregényes tájak várják a látogatókat. Ez a terület természetvédelem alatt álló tengerparti rezervátumáról is ismert, ahol olyan ritka fajok élnek, mint például a tengeri teknősök. Fürödhetünk a kristálytiszta vízben, és megismerhetjük a természeti szépségeket.

A lenyűgöző Kék barlang

A Kék barlang (Blue Caves) Zakynthos északi partján található, és a természeti képződmények csodája. Ahogy bejutunk a barlangrendszerbe, azonnal páratlan élményben lesz részünk. Az elnevezést a barlangokban lévő lenyűgöző kék fényről kapták, amely a tengerfenékről jön elő.

A napfény a barlangokban kialakult természetes nyílásokon átszűrődve hozza létre a gyönyörű azúrkék ragyogást, ami a vizet és a barlangok falait világítja meg. Ahogy haladunk a csónakkal a barlangokon keresztül, úgy érezzük, mintha egy elveszett és varázslatos birodalomba léptünk volna be.

Zakynthos egy egyedülálló sziget az aktív pihenés szerelmeseinek, egyben kiválóan alkalmas a pihentető és csodálatos nyaralásra!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)