A briliáns csel

Eredeti cím: 
Way Down

Egy csapat leleményes tolvaj a Spanyol Központi Bank kirablását tűzi ki céljául. A lehetetlennek tűnő küldetést az teszi még izgalmasabbá, hogy a foci világbajnokság ideje alatt kísérlik meg végrehajtani a "briliáns cselt".

A Spanyol Központi Bank egy páratlan épület. Falai áthatolhatatlanok. Nincs alaprajza, sem információk a páncélterméről, ráadásul olyan biztonsági őrök védik, akik az életük árán is megóvnák az épületet. Éppen ezért még soha, senki nem próbálta meg kirabolni. Ezen néhány leleményes tolvaj azonban most változtatni szeretne. A műértő Walter (Liam Cunningham) vezetésével a csapatnak tíz napja van arra, hogy előkészítsenek egy olyan akciót, ahol nincs második esély. Itt jön a képbe Thom (Freddie Highmore), a zseniális diák, aki azért száll be az akcióba, mert nem hagyják nyugodni az épület titkai. Tíz napjuk van a tervezésre, és csupán 90 perc a végrehajtására: 90 perc, ami épp egy labdarúgó világbajnokság döntő meccsének az időtartama, ami több százezer rajongót terel a Spanyol Központi Bank kapui elé… A visszaszámlálás hamarosan kezdetét veszi.

Háttérinfó:

A Briliáns csel című film technikailag és szakmailag is kihívást jelentett, és az elkészítése titáni erőfeszítést igényelt: nemzetközi szereplőgárdát, élén Freddie Highmore-ral, egy olyan elismert rendezőt, mint Jamue Balagueró, optimális gyártási feltételeket, valamint olyan nemzetközi partner értékesítői és anyagi támogatását, mint a TF1 Studio. A forgatási folyamat a szereplők nagy száma és a sok szabadtéri forgatási nap miatt rendkívül összetett volt. Az emblematikus madridi helyszíneken, például a Plaza de Cibeles téren több mint ezer statisztát szerepeltettünk, hogy rekonstruáljuk a 2010-es futballvilágbajnokságot követő ünneplést, és víz alatti akciójeleneteket is felvettünk. Mostanra a kirakós minden darabja a helyére került, olyan darabkák, melyek önmagukban is szenzációsak voltak, együtt azonban valóságos remekművet alkotnak.

Bemutató: 
csü., 2022/01/06
Rendező: 
Jaume Balagueró
Szereplők: 
Astrid Berges-Frisbey, Liam Cunningham, Freddie Highmore, Famke Janssen, Sam Riley
Forgalmazó: 
Prorom
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)